Η gallery genesis παρουσιάζει δύο μεγάλα ονόματα των Σκανδιναβικών χωρών σε μία κοινή έκθεση ζωγραφική με τίτλο «Dynamic Detour», για πρώτη φορά μαζί…

… στις 20 Νοεμβρίου-15 Δεκεμβρίου 2012.

 

Αnders  Μoseholm (Danish Artist) & Τhomas Ηolm (Swedish Artist)
“DYNAMIC DETOUR” – Ζωγραφική

Η έκθεση έχει την υποστήριξη των Πρεσβειών της Δανίας και της Σουηδίας.

 
Η Πρέσβειρα της Δανίας κ. Mette Knudsen & ο Πρέσβης της Σουηδίας κ. Håkan Malmqvist θα εγκαινιάσουν την έκθεση και θα καλωσορίσουν τους καλλιτέχνες, οι οποίοι θα παρευρίσκονται στα εγκαίνια.

 

Η έκθεση με τον τίτλο «DYNAMIC DETOUR» είναι το αποτέλεσμα μία συνεργασίας δύο μεγάλων καλλιτεχνών από τις Σκανδιναβικές χώρες.

 
Υπάρχει μία κοινή τάση στα έργα του Thomas Holm  από την Σουηδία & του Anders Moseholm από την Δανία. Μια αντανάκλασης  συνυφασμένων πολύπλοκων σχημάτων στις ζωγραφικές τους – στα διαχυτικά ριχτάρια του Thomas Holm και στα έντονα παλλόμενα αστικά τοπία του Anders Moseholm

 
Μερικές φορές υπάρχει μια ορθολογιστική λογική απεικόνισης στο έργο και άλλες η προοπτική είναι παράλογη και διαστρεβλωμένη.

Όπως και η ζωή στο σύγχρονο κόσμο.
Τα έργα είναι εμπνευσμένα από την πραγματικότητα -αν και διαστρεβλωμένα- οι δρόμοι μπορούν να μοιάζουν γνωστοί και τα κτίρια να μας θυμίζουν πόλεις που έχουμε επισκεφτεί… όμως οι  πίνακες του  Anders Moseholm  δεν απεικονίζουν κάποιον δρόμο της Ν. Υόρκης, της Σανγκάη, του Μπουένος Άιρες ή του Λονδίνου …

Τα ριχτάρια του Thomas Holm αγκαλιάζουν τα σώματα σαν γνώριμα φορέματα υψηλής ραπτικής δεν είναι όμως τίποτα άλλο πάρα μέτρα υφασμάτων που παίζουν ρόλο ρούχων!

 
…Στην τέχνη των δύο καλλιτεχνών υπάρχει μία συσχέτιση με τον τρόπο που μία φωτογραφία περιγράφει την πραγματικότητα.

 
…Με τον τρόπο που ζωγραφίζουν προσπαθούν να μεταφέρουν ότι και μια φωτογραφία στην απεικόνιση της πραγματικότητας – μόνο που και αυτό αμφισβητείται από την υποκειμενική στάση της ζωγραφικής του.