Το MON COIN STUDIO, ένας νέος καλλιτεχνικός χώρος αφιερωμένος στη σύγχρονη ελληνική κεραμική, συστήνεται στο κοινό με την ομαδική έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS.

Το MON COIN STUDIO, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στο Μοναστηράκι, δημιουργήθηκε από την Eleonore Trenado – Finetis κεραμίστρια η ίδια, για να στεγάζει τις δημιουργίες σύγχρονων Ελλήνων κεραμιστών αλλά και εκθέσεις με καλλιτεχνικό περιεχόμενο. Όραμά της, να καθιερωθεί ως ένας χώρος ευέλικτος, ζωντανός, ανοικτός, που θα συστήσει τη σύγχρονη ελληνική κεραμική τόσο στους Έλληνες όσο και στους ξένους επισκέπτες της χώρας μας.

Στην έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS, συμμετέχουν 35 καλλιτέχνες, κεραμίστες ή εικαστικοί, καθιερωμένοι ή ανερχόμενοι από όλη την Ελλάδα,οι οποίοι διαπραγματευόμενοι το ίδιο θέμα, την απήχηση της αρχαίας ελληνικής τέχνης στο σήμερα, θα δείξουν το εύρος και το διαφορετικό ύφος της σημερινής ελληνικής κεραμικής.

Το αρχαίο κάποιες φορές θα δώσει την αφορμή για δημιουργίες εμπνεόμενες από την κλασική αρχαία Ελλάδα ή το μινωικό πολιτισμό, την κυκλαδική τέχνη ή τις πρωτόγονες κοινότητες, ενώ η έκθεση θα δώσει την αφορμή για ένα δημιουργικό διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών που μεταφέρουν στο σήμερα την πανάρχαια τέχνη της κεραμικής.

Την έκθεση θα πλαισιώσουν με τα δικά τους έργα designers, σχεδιαστές κοσμημάτων, φωτογράφοι, εικαστικοί, που θα συνομιλήσουν με τις κεραμικές δημιουργίες.

Η έκθεση ANCIENT VIBES IN CONTEMPORARY CERAMICS θα αποτελέσει την αφετηρία μίας σειράς εκδηλώσεων, ατομικών και ομαδικών εκθέσεων, εργαστηρίων κεραμικής έκφρασης και εισαγωγής στην κεραμική, που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όποιον ενδιαφέρεται να μυηθεί στην τέχνη βιωματικά.

Οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην έκθεση είναι οι:

AKRONAOTON
DIANEALEXANDRE
ΗΛΙΑΣΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ
COXX
CREAM
EMARAMANSKAITE – ΕΑCERAMICSTUDIO
ΑΡΗΣ ΤΑΜΠΑΤΣΙΚΟΣ – ΕΑ CERAMIC STUDIO
ARIS GALSTYAN
EVI GEO
ΓΙΑΝΝΗΣ ΖΩΗΣ
IVOG
JASPER CERAMICS
ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΡΝΑΚΗΣ
KI CERAMICS
ISMENE KING
ΧΑΡΟΥΛΑ ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΤΟΥΦΗ
ΝΙΚΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ ΗΛΙΑΣ ΛΙΑΝΟΣ
ΜΥΡΤΩ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΜΟΥΤΖΗΣ
ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΙΝΟΓΛΟΥ
MARUMELENIOU
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΟΡΑΛΗ
ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΑΛΛΕΣ
ΧΑΡΗΣ ΠΑΝΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
PINKDOLPHIN
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΙΧΑΣ
ΧΡΟΝΗΣ ΤΣΑΚΙΡΑΚΑΚΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΣΙΡΑΚΟΓΛΟΥ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΑΒΑΤΣΗΣ
WOOZY
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΞΕΝΑΚΗ
YFICERAMICS