Συμπτώματα αρρενωπότητας

Ανοιχτός διάλογος & Προβολή | Σάββατο 12/3 18.00

Για τους “πατριάρχες” των γλωσσικών αναφορών, τα media και τα δημόσια πρόσωπα, ο ανδρισμός και η αρρενωπότητα νοούνται ως έννοιες ταυτόσημες με συγκεκριμένες συμβολικές αναφορές· επιβολή, ισχύς, κυριαρχία. Οι αναφορές αυτές συγκροτούν μοντέλα που καταπιέζουν όλα όσα δεν δύνανται ή δεν επιθυμούν να τις επιτελέσουν, και ταυτόχρονα αποξενώνουν τα άτομα που τις επιδιώκουν από τον εαυτό τους, συγκροτώντας μια κοινωνία καταπίεσης από τη μία και ματαίωσης από την άλλη.

Αξιοποιώντας συνδυαστικά τις εμπειρικές και επιστημονικές αναφορές των ομιλητριών/ών και την ομώνυμη ενότητα ταινιών μικρού μήκους, δημιουργούμε τον χώρο για να μιλήσουμε για άλλες αρρενωπότητες: αρρενωπότητες που αποκαθηλώνονται, απειλούνται, διαρρηγνύονται και επαν-επινοούνται, για να χωρέσουν την ευαισθησία, σε μία κοινωνία πολυσύνθετη και αντιφατική.
Συζητούν: Βασίλης Σωτηρόπουλος, δικηγόρος και ακτιβιστής, Αντώνης Πούλιος, κλινικός ψυχολόγος/ψυχαναλυτής, Δημήτρης Τερζής, δημοσιογράφος, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, ηθοποιός, Άννα Κουρουπού, διευθύντρια Red Umbrella Athens.

Συντονισμός: Μελ Καλφαντή, PDSFF, υποψήφιο διδάκτωρ στις σπουδές φύλου RSVP

Los Tre Live στο ΤΡΙΑΝΟΝ | Σάββατο 12/3 22.30

Συνδυάζοντας μουσικές παραδόσεις από όλο τον κόσμο με τη δύναμη και την ελευθερία του αυτοσχεδιασμού, οι Los Tre συμβάλουν στην αναζήτηση του PDSFF22 με επιπλέον ερωτήσεις · ψηλαφώντας τι χωράει που και με ποιόν τρόπο. 

Ως μια μπάντα που ζυμώνεται και (ανα)διαμορφώνεται διαρκώς με διαφορετικά κοινά και μικροκοινότητες, οι Los Tre μας προσκαλούν να γνωρίσουμε νέα κομμάτια και να ξανακούσουμε προηγούμενες δισκογραφικές δουλειές της δεκαετούς πορείας του συγκροτήματος.

RSVP: https://fb.me/e/4KeuFSqOf

Διαβάστε επίσης:

Το Positively Different Short Film Festival έρχεται στο Τριανόν!

Μελ Καλφαντή: Η τέχνη που μας ενδιαφέρει καλείται να συμμετέχει ενεργά στην διεκδίκηση μίας καλύτερης κοινωνίας

Δύο μοναδικά Φεστιβάλ έρχονται τον Μάρτιο στην Αθήνα!