Στην ενότητα συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Μπάμπης Βενετόπουλος, For Cancel (Τάκης Ζερδεβάς, Ζωή Πυρίνη, Μάκης Φάρος), Μάκης Φάρος, Γιούλα Παπαδοπούλου, Πόλυ Κοκκινιά, Αλέξανδρος Κακλαμάνος, Φώτης Κολοκυθάς, Γιάννης Παππάς, Άννα Βάσωφ.

Πρόκειται για μια ενότητα ελληνικής βιντεοτέχνης, η οποία συγκεντρώνει εικαστικά έργα που σχολιάζουν σιωπηρά αλλά αιχμηρά την ανθρώπινη ύπαρξη, μέσα από δυνατές συμβολικές εικόνες και μινιμαλιστικές δράσεις.

Η γκαλερί [.BOX] Videoart Project Space είναι ένας ανεξάρτητος χώρος αφιερωμένος στην ιταλική και διεθνή βιντεοτέχνη, που βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Isola στο Μιλάνο και διευθύνεται από την ιταλική πλατφόρμα βιντεοτέχνης Visualcontainer. Η αίθουσα της γκαλερί, που χρησιμοποιείται ως χώρος προβολής βίντεο και εγκαταστάσεων πολυμέσων από το 2010, αποτελεί σημείο αναφοράς για τη βιντεοτέχνη στο πολιτιστικό πανόραμα του Μιλάνου, χάρη σε σημαντικές στενές συνεργασίες με επιφανή διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης, ακαδημαϊκούς θεσμικούς χώρους και επιμελητές παγκοσμίως.

Ο προγραμματισμός του [.BOX] προσφέρει μια προνομιούχα ματιά στο πανόραμα της ιταλικής και της διεθνούς βιντεοτέχνης, δημιουργώντας έναν τόπο ανταλλαγής και ανοιχτού διαλόγου, ο οποίος ενώνει την τοπική πραγματικότητα του Μιλάνου με τη διεθνή καλλιτεχνική σφαίρα.

Το Video Art Μηδέν είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός για τη διερεύνηση και την προώθηση της βιντεοτέχνης και ένα από τα πρώτα εξειδικευμένα διεθνή φεστιβάλ βιντεοτέχνης στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 2005 από μια ανεξάρτητη ομάδα ελλήνων καλλιτεχνών με σκοπό να υποκινήσει τη δημιουργία πρωτότυπης βιντεοτέχνης, να βοηθήσει στη διάδοσή της και να αναπτύξει την έρευνά της.

Μέσα από συνεργασίες και ανταλλαγές με σημαντικά φεστιβάλ, χώρους τέχνης και οργανισμούς, έχει αναγνωριστεί ως μια από τις βασικές και ταυτόχρονα ενδιαφέρουσες διοργανώσεις για τη βιντεοτέχνη διεθνώς και μια σημαντική πλατφόρμα πολιτιστικής ανταλλαγής για την ελληνική και παγκόσμια βιντεοδημιουργία. Έχει δημιουργήσει ταυτόχρονα ένα εναλλακτικό σημείο συνάντησης για αναδυόμενους και αναγνωρισμένους καλλιτέχνες και έναν κόμβο επικοινωνίας μεταξύ καλλιτεχνών, οργανισμών, φεστιβάλ και χώρων τέχνης απ’ όλο τον κόσμο.

Ενότητες προβολών του Μηδέν έχουν ταξιδέψει σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, αλλά και σε όλο τον κόσμο, και φιλοξενούνται σε σημαντικά φεστιβάλ και Μουσεία της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Γιούλα Παπαδοπούλου & Μαργαρίτα Σταυράκη