«Αναμνήσεις» είναι ο τίτλος της νέας δουλειάς που παρουσιάζει η Ελένη Χατζηιωάννου στη Γκαλερί Κυπριακή Γωνιά στη Λάρνακα.

 

Η καλλιτέχνιδα:

H Ελένη Χατζηιωάννου γεννήθηκε στη Πύλα και από μικρή μετανάστευσε με την οικογένεια της στην Αγγλία. Σπούδασε ζωγραφική στη St Martins School of Art στο Λονδίνο.(1991 – 1996) Παρουσίασε το έργο της σε πέντε ατομικές εκθέσεις και έλαβε μέρος σε πολλές ομαδικές Η ίδια αναφέρει για τη δουλειά της: «Η έμπνευση μου σ’αυτή την έκθεση προέρχεται πρωτίστως από τες παιδικές μου αναμνήσεις στην Κύπρο πριν μεταναστεύσουμε οικογενειακώς στο Λονδίνο, όπως επίσης με τις αναμνήσεις των διακοπών που έκανα στην Πατρίδα μου για πολλά χρόνια. Η αγάπη μου για την τέχνη ΄αρχισε πολύ νωρίς στην παιδική μου ηλικία και είναι έντονες οι μαναμνήσεις μου ακόμα και πριν την ηλικία των έξη μου χρόνων από την οποία αντλώ την έμπνευση μου.

 

Όποτε έχω μπροστά μου ένα λευκό καμβά αυτές οι αναμνήσεις αυθόρμητα αποτυπώνονται σε αυτόν. . Η αίσθηση της γης κάτω από τα πόδια μου, τα άγρια λουλούδια της Άνοιξης, η μυρωδιά της γης στο ζεστό χώμα , το κρυφτό που παίζαμε κάτω από μια μεγάλη χαρουπιά είναι πολύ νέντονα χαραγμένα στη ψυχή μου.

 

Η αγάπη μου για τη φύση γεννήθηκε από την εποχή εκείνη και με εμπνέει να την εκφράσω σε οπτική εικόνα.

 

Κάθε φορά που επιστρέφω στην Κύπροκαι αναπνέω τον αέρα της νοιώθω μεγεμένη και ενθουσιασμένη. Μέσα από την τέχνη μου προσπαθώ να δημιουργήσω μια ατμόσφαιρα με φως κάτι που νοιώθω και αισθάνομαι βαθιά . Η τέχνη μου χαρακτηρίζεταιαπο επίπεδα τα οποία δουλεύω και τοποθετώ το ένα πάνω στο άλλο μέχρι την ολοκλήρωση του έργου.»