Ο Anamateur (κατά κόσμον Γιώργος Αναματερός) επιστρέφει στο Half Note για μία συναυλία τζαζ γεμάτη χιούμορ, στις 14 Οκτωβρίου 2014. – Η συναυλία ακυρώνεται

Ο Anamateur είναι ένας πιανίστας και τραγουδιστής που αναβιώνει το κωμικοτραγικό στοιχείο της μουσικής μέσα από άγνωστους θησαυρούς των Fats Waller, Cole Porter και Thelonious Monk ( “Black and Blue”, “Be Like The Bluebird” , “Ask Me Now”) αλλά και μέσα από δικές του πρωτότυπες συνθέσεις όπως τα “Lika , Lika going to the Monastery” και «Θέλω το νυ το ευφωνικόν».

Τον έχουν χαρακτηρίσει εξαιρετικά παθιασμένο με το αντικείμενο δράσης του , σαν να ζει και να αναπνέει γι’ αυτό , θυμίζοντας stand up κωμικό , φωτεινό ιεροκήρυκα ή ακόμα , έναν από τους πρωταγωνιστές των ηλιθίων του Λαρς Φον Τρίερ… Το ενδιαφέρον είναι πως όλα αυτά είναι αληθινά! Έχει στο ενεργητικό του πολλές εμφανίσεις ιδίως με το (δικό του) αριστοτεχνικά ιδιόμορφο μιούζικαλ «Μία αμφιβολία εγεννήθη στο μυαλό του ευγενούς τιμωρού» , μουσικοθεατρικό έργο που έκανε αίσθηση με το σαρδόνιο ύφος και τον πνευματώδη ημισουρεαλισμό του. Επιμένει στην επανευφεύρεση ενός χιούμορ από χρόνια χαμένου στη τζαζ, ερμηνεύει με πάθος, ορμή ή και στυλιζάρισμα και , παρά την έξαρση και την δυναμική της μούσας του, δεν μπορεί να κρύψει μία καλλιτεχνική ευαισθησία λεπτών αποχρώσεων.

Γνωρίζει όσο κανένας τη μελαγχολία του κλόουν, τη δεύτερη όψη του επαγγελματία κωμικού, το δράμα κρυμμένο στη φάρσα, τον κλαυσίγελω και την χαρμολύπη. Και όλα αυτά στην μουσική του ακούγονται!

Γιώργος Αναματερός: φωνή, πιάνο
Πρίαμος Μωράκης: κιθάρα
Μάνος Λούτσας: κοντραμπάσο