Ο Γιώργος Αναματερός, κατά κόσμον Anamateur, παρουσιάζει στο Beton 7 τραγούδια από τον νεοδημοσιευθέντα πρώτο του δίσκο, το “One doubt arose in the mind of a noble vigilante”, καθὼς και από τοὺς δίσκους που φτιάχνει αυτόν τον καιρό και που θα κυκλοφορήσει στο προσεχές διάστημα (“I love my Pirulita (but she doesn’t love me)”, «12 συκοφαντημένα θύματα αναζητοῦν τίμιον δικηγόρον», “A certainty blossomed in the heart of the enlightened tyrant” κλπ.).

Τον συνοδεύουν οι συνήθεις συνένοχοι: Πρίαμος Μωράκης (κιθάρα), Μάνος Λούτας (κοντραμπάσσο), καθώς και η Νάσια Γκόφα (φωνή) σε μια έκτακτη συμμετοχή.

Γεώργιος Αναματερός (πιάνο, φωνή)
Πρίαμος Μωράκης (κιθάρα)
Μάνος Λούτας (κοντραμπάσσο)
Ειδική εμφάνιση: Νάσια Γκόφα (φωνή)

Λίγα λόγια για το «Μιὰ ἀμφιβολία εγεννήθη στὸ μυαλὸ ἑνὸς εὐγενοῦς τιμωροῦ» και τον Anamateur

(Μετά το τέλος του live, ο δίσκος θα διατεθεί για πρώτη φορά σε φυσική μορφή (cd). Ηλεκτρονικώς διατίθεται ήδη εδώ: http://www.cdbaby.com/cd/georgiosanamateros)

Στον φαντασιακό του κόσμο ο Γιώργος Αναματερός, ή κατά κόσμον Anamateur, είναι ένας αδίστακτος τρομοκράτης ο οποίος ζεί και δρά στην Jazzopia, ενώ η “Peace”, η πρώτη μεγάλη μούσα του, είναι μια ταλαντούχος ζωγράφος που δημιουργεί την αμφιβολία στο μυαλό του…

Η τζάζ οπερέττα του Anamateur, ύστερα από τις πειραματικές παρουσιάσεις στην “Sociedade Guilherme Cossoul” (Λισσαβώνα, 2009), στο “Booze Cooperativa” (Αθήνα, 2012) και στο “Beton7” (Αθήνα, 2013), επιστρέφει στην πιο συμπαγή της μορφή.

Με τους: Γιώργο Αναματερό (πιάνο, φωνή / Ευγενής Τιμωρός), Marta Hugon (φωνή / “Peace” η ζωγράφος), Anthony John Wheeldon (κοντραμπάσσο, φωνή / συνένοχος Τιμωρού), Eduardo Lala (τρομπόνι, φωνή / Kαθηγητής Nontalent), Mario Franco (κοντραμπάσσο, φωνή / συνένοχος Τιμωρού), Bruno Pedroso (κοντραμπάσσο, φωνή / συνένοχος Τιμωρού), Marinela Mangueira (κλακέττες / εφημεριδοπώλις).

Ηχογραφηση στα “Timbuktu Estudios” (Λισσαβών), από τους Andre Fernandes και Nuno Costa. Επιπρόσθετες ηχογραφήσεις και μίξη στα “Athensmusic Studioworks” από τον Βασίλη Αβραντίνη. Mastering στο “Exceptional Mastering” από τον Αντώνη Τζώρτζη.

Τα γραφιστικά μέρη του άλμπουμ βασίσθηκαν στο πόστερ της Angela Cardoso, που σχεδιάσθηκε για την πρεμιέρα του έργου στην “Sociedade Guilherme Cossoul”.

Σενάριο, μουσική, στίχοι: Γιώργος Αναματερός.

Φωτογραφία: Raquel Paz