Ο Κλωντ Μονέ τον Απρίλιο του 1883 μετακόμισε στο Ζιβερνύ, ένα χωριό στον ποταμό Επτ, μόλις 65 χλμ μακριά από το Παρίσι. Εκεί έζησε με την Αλίς Οσεντέ, ερωμένη του από πολλά χρόνια πριν, με την οποία παντρεύτηκαν το 1891. Στις δεκαετίες του 1880 και του 1890, ο Μονέ ξεκίνησε να ζωγραφίζει σειρές πινάκων, όλων βασισμένων σε ένα κοινό θέμα, το οποίο όμως απέδιδε κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο ή με διαφορετική τεχνοτροπία. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι πίνακες του, που απεικονίζουν τον προσωπικό του κήπο, στην οικία του στο Ζιβερνύ.

Το σπίτι του Μονέ στο Ζιβερνύ είναι ο ιδανικός προορισμός για ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο ώστε να ανακαλύψετε τα τοπία που ενέπνευσαν τους ιμπρεσιονιστικούς πίνακες του. Τώρα που είναι κλειστό λόγω της διεθνούς κρίσης δημόσιας υγείας, το καλοκαιρινό καταφύγιο του ζωγράφου, προσφέρει μια εικονική περιήγηση!

Ο Μονέ ερωτεύτηκε τα νούφαρα που ξεπρόβαλαν από τις λίμνες και τις κλαίουσες ιτιές με τα μακριά κρεμάμενα κλαδιά που κυμάτιζαν από τον άνεμο. Όλα αυτά του πρόσφεραν ένα πανέμορφο και πρωτότυπο σκηνικό για την τέχνη του. Από αυτήν την πλούσια βλάστηση που τον περιέβαλλε, ο Μονέ αντλούσε έμπνευση για τους πίνακες του μέχρι τον θάνατο του, τον Δεκέμβριο του 1926.

Ο ζωγράφος με τη βοήθεια πολλών κηπουρών κατάφερε να δημιουργήσει το Clos Normand και το Water Garden, δύο εξαιρετικά ιδιαίτερους κήπους που ενέπνευσαν τη ζωντάνια και τη φωτεινότητα των έργων του. Τριαντάφυλλα, παιώνιες, νούφαρα και γεράνια συμβάλλουν στην μοναδικής ομορφιάς αισθητική και οπτική εμπειρία που περιμένει τους επισκέπτες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τη φαντασία του ζωγράφου μέσα από τους κήπους και το πολύχρωμο οικογενειακό σπίτι του.

Claude Monet, The Water-Lily Pond

Στο σπίτι του Μονέ η τραπεζαρία φωτίζεται από ένα ηλιόλουστο κίτρινο χρώμα, ενώ η κουζίνα είναι μπλε. Μπορείτε ακόμη να θαυμάσετε το στούντιο του ζωγράφου, που σήμερα έχει μεταμορφωθεί σε ένα δωμάτιο που φιλοξενεί αντίγραφα των πιο διάσημων έργων του.

Ξεκινήστε την περιήγηση στο σπίτι του Κλωντ Μονέ στο Ζιβερνύ εδώ