Τη γλυπτική, τη ζωγραφική και το σχέδιο του Γιώργου Ζογγολόπουλου από το 1903 έως και το 2004 θα παρουσιάσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, κάνοντας μία σημαντική αναφορά στο συνολικό του έργο.

Η έκθεση θα εγκαινιαστεί στις 4 Νοεμβρίου, με την σύμπραξη του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου και αποτελεί την πρώτη μεγάλη αναδρομική μετά το θάνατο του γνωστού γλύπτη το 2004.

Μέσα από την παρουσιάσει του συνολικού του έργου επιχειρείται να δοθεί μια όσο το δυνατόν πιο πλήρη εικόνα του τόσο πλούσιου σε ευρηματικότητα και εύρος έργου του, όπως και της χαρισματικής προσωπικότητάς του.

Σ’ αυτήν την παρουσίαση εκτός από τα εμβληματικά έργα της μακριάς πορείας του γλύπτη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν για πρώτη φορά σχέδια – προσχέδια, προπλάσματα, αρχιτεκτονικές μελέτες αλλά και μια σειρά από έργα ζωγραφικής άγνωστη στο κοινό.

Σκοπός της διοργάνωσης είναι να γίνει αντιληπτός ο ερευνητικά ανήσυχος χαρακτήρας του Ζογγολόπουλου που τον οδήγησε στη δημιουργία ενός γλυπτικού κόσμου που επηρέασε όχι μόνο την Ελληνική εικαστική σκηνή αλλά και γενικότερα τον Ευρωπαϊκό μοντερνισμό.