Ο Γιώργος Κουζούνης (1922-1998) σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Μοσχάτο και δίδαξε εθελοντικά για μια δεκαετία στο εργαστήριο ζωγραφικής του Δήμου.

Ήταν ένας εξαίρετος ζωγράφος καθώς δημιούργησε ζωγραφικά έργα πρωτοποριακά για την εποχή του αλλά το έργο του παραμένει σχεδόν άγνωστο, αν και η συμμετοχή του σε εκθέσεις ήταν πλούσια. Έγινε γνωστός κυρίως από τις γιγαντοαφίσες για τον κινηματογράφο. Παράλληλα έχει εικονογραφήσει βιβλία, έχει φιλοτεχνήσει τοιχογραφίες σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους καθώς και μία σειρά πορτρέτων πρωθυπουργών που κοσμούν τη Βουλή των Ελλήνων.

Η έκθεση περιλαμβάνει αντιπροσωπευτικά έργα από όλες τις θεματικές ενότητες της καλλιτεχνικής του πορείας, εποπτικό τεκμηριωτικό υλικό (φωτογραφίες, χρονολόγιο, δημοσιεύσεις) καθώς και πλούσιο εκθεσιακό υλικό με σχέδια, βιβλία εργαλεία. Παράλληλα θα υπάρχουν αναφορές για τα παράλληλα καλλιτεχνικά ρεύματα και τις τάσεις της τέχνης για όλη τη χρονική περίοδο της μακράς καλλιτεχνικής πορείας του και για τις νοηματικές αφηγήσεις του.

Η αναδρομική έκθεση του Γιώργου Κουζούνη στο Ίδρυμα Κακογιάννη θα επιχειρήσει να καταγράψει τη σημασία του έργου του και να την επικοινωνήσει σε ένα ευρύτερο κοινό.

Διοργάνωση: Δήμος Μοσχάτου- Ταύρου