Ο Κυριάκος Ρόκος, συνεργάτης της αίθουσας τέχνης έκφραση – γιαννα γραμματοπουλου παρουσιάζει αναδρομική έκθεση γλυπτικής με έργα του από το \’67 έως σήμερα με τίτλο Απ\’ τα σκεψοχώραφα βιολογικής καλλιέργειας.

Την αναδρομική έκθεση του Κυριάκου Ρόκου θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει ο Πολυχώρος Απόλλων της Νομαρχίας Πειραιά, όπου θα παρουσιαστούν 170 έργα -χαρακτικά, ζωγραφικά, γλυπτά, κεντήματα, κατασκευές- από το 1967 μέχρι σήμερα, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα του πολύπλευρου έργου ενός δημιουργού με διεθνή αναγνώριση και παρουσία.

Μέσα από την πολύχρονη εικαστική δραστηριότητά του και την πολύτροπη ενασχόλησή του με το πλαστικό σμίλευμα της ύλης, ο καλλιτέχνης συνεχίζει το προσωπικό του ταξίδι στην αναζήτηση για την αλήθεια στη ζωή. 

O Kυριάκος Pόκος, γεννήθηκε στα Γιάννενα τον Mάιο του 1945. Σπούδασε γλυπτική στην Ανωτάτη Σχολή Kαλών Τεχνών της Αθήνας με δάσκαλο τον Γιάννη Παππά και γυψοτεχνία – χαλκογλυπτική με τον Νίκο Κερλή. Ύστερα, με υποτροφία της Ακαδημίας Αθηνών, πηγαίνει στο Παρίσι για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ecole des Beaux Arts, όπου δουλεύει κοντά στον Kώστα Kουλεντιανό και τον Cesar και λιθογραφία με τον Dayez μέχρι το 1976.

Από το 1972 μέχρι το 2008 έχει κάνει τριάντα μία ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει λάβει μέρος σε πολλές ομαδικές και διεθνείς εκθέσεις και Συμπόσια Γλυπτικής. Είναι καθηγητής της σχολής Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του T.E.I. Αθήνας, όπου οργάνωσε και το πρώτο εργαστήριο πλαστικής.