Το έργο είναι βασισμένο στα βιβλία του Γιαννιώτη επιστήμονα και συγγραφέα Δημήτρη Βαρτζιώτη, «Σχόλια σε στοχασμούς του Ludwick Wittgenstein» και «Ανακρούσεις» που διερευνούν τη φύση των αποδεικτικών στοιχείων και της αλήθειας στο πλαίσιο των σύγχρονων ιδεών σχετικά με τις λέξεις, τα μαθηματικά και τη φυσική.

Η παράσταση παρουσιάζει στους θεατές ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως: θερμοδυναμική, αλγόριθμους υπολογιστών, fractals τη δυναμική του πληθυσμού, θεωρία του χάους σε αντίθεση με τον ντετερμινισμό (ιδίως στο πλαίσιο του έρωτα και του θανάτου), το σχεδιασμό του τοπίου, ρομαντισμός εναντίον κλασικισμού, και τη λογοτεχνία (κυρίως ποίηση).

Ο συγγραφέας παρουσιάζει στο ακροατήριό του τα παραπάνω θέματα με αρκετές και εξαιρετικά περίπλοκες μαθηματικές και επιστημονικές έννοιες με ένα πολύ ευφυή τρόπο.

Το έργο αποτελείται από αντιπαραθέσεις στοχασμών πάνω στις λέξεις (λογοτεχνία) και αριθμούς (μαθηματικά), αντιμετωπίζοντας τον μεγάλο επιστήμονα και φιλόσοφο Wittgenstein, πότε αστεία και πότε σοβαρά. Τολμά να αποδείξει ότι οι λέξεις και οι αριθμοί προέρχονται από το ίδιο μέρος του εγκέφαλου και χρησιμοποιεί αυτές τις θεωρίες και ιδέες για να φωτίζει τις σχέσεις μεταξύ των χαρακτήρων, προσθέτοντας την δριμύτητα τους.

Συντελεστές:

Συγγραφέας: Δημήτρης Βαρτζιώτης
Θεατρική διασκευή: Γιάννης Θωμάς
Σκηνοθεσία-Χορογραφία: Όλγα Ζήση
Σκηνικά-Κοστούμια: Ελένη Γκοντού
Μουσική Επιμέλεια: Θεμιστοκλής Μαγκριώτης
Σχεδιασμός Ήχου: Δημήτρης Καραγεώργος
Σχεδιασμός Φωτισμού: Γιώργος Κορδέλλας
Interactive Video: Κώστας Σταυρουδάκης
Σχεδιασμός Αφίσας: Λάρα Βαρτζιώτη
Βοηθός Σκηνοθέτη: Μάρκος Πούλης
Βίντεο-Φωτογραφίες: Μενέλαος Συκοβέλης.

Ερμηνεύουν:

Λούντβιχ Βιτγκενστάιν: Γιάννης Θωμάς
Νεαρός Επιστήμονας: Στέλιος Νίνης
Γεωμετρία: Χριστίνα Γκάσιου
Λέξη: Λάουρα Τσιάτη
Σοπράνο: Στέλλα Ζυγούρα