Το μπλε του Αιγαίου, ο Ελληνικός ουρανός και ο ήλιος, η ένταση του λευκού κι η Αμοργός ζωντανεύουν μέσα από τις υδατογραφίες τους Γάλλου Alain Pointillart που παρουσιάζονται στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης σε παραγωγή «12 acropolis art house».

Ο Alain σχεδιάζει, ζωγραφίζει τους τόπους που επισκέπτεται κυρίως στην Ελλάδα. Η αγάπη του είναι οι Κυκλάδες, επικεντρώνεται δε στην υπέροχη Αμοργό, που επισκέπτεται πάνω από δέκα χρόνια και έχει διασχίσει ξανά και ξανά απʼ άκρη σʼ άκρη. Οι ακουαρέλες του δεν παρουσιάζουν συγκεκριμένα τοπία της Αμοργού. Είναι περισσότερο η προσπάθεια να αποδώσει αυτά που η Αμοργός του έχει χαρίσει. Όλες αυτές τις αποχρώσεις του μπλε που τον έχουν εμπνεύσει. Αυτό το μπλε του ολοένα πλουτίζει την ψυχή του. Αυτό είναι που προσπαθεί να δώσει στα έργα του.

Η Μεσόγειος (Βενετία, Προβηγκία, Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία) και η αέναη κίνηση των κυμάτων της έχουν εμπνεύσει τη δουλειά του. Ακρογιαλιές, χωριά, πόλεις, παραλίες, θαλάσσιοι αφροί, άμμος, τα κόκκινα κεραμίδια, οι καταρρέοντες ή ξεφτισμένοι τοίχοι, τα ασπρισμένα σπίτια, όλα παρουσιάζονται στα ζωγραφικά του έργα.

Έτσι όταν ο Δημήτρης Ηλιάδης από τις «12 Ακροπόλεις» του πρότεινε να εκθέσει τα έργα του άρπαξε με ενθουσιασμό την ευκαιρία. Πριν από τα ταξίδια του στο Αιγαίο και την έκθεση στις «12 Ακροπόλεις» ο Alain Pointillart έχει εκθέσει πρωτότυπα έργα του στο INRA, ένα Δημόσιο Γαλλικό Οργανισμό στον οποίο ήταν ερευνητής, από το 2000 έως το 2008.

Εκτός από ζωγράφος ακουαρέλας ο Αlain είναι και καλός φωτογράφος και έχει εκθέσει πολλές φορές τις έγχρωμες φωτογραφίες του στο Παρίσι και τα περίχωρα.