Η θεατρική Ομάδα «Λωτοφάγοι» , διανύοντας την τέταρτη συνεχή χρονιά της, έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2012 ένα σεμιναριακό  κύκλο μαθημάτων “Devised Theatre”, τα αποτελέσματα του οποίου θα παρουσιάσει το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Απριλίου 2013 στο θέατρο Eliart.

 «…Η απόσταση από το “τίποτε” στο “ελάχιστο” είναι πολύ μεγαλύτερη παρ’ ότι  από το “ελάχιστο” στο “πολύ”…» , Οδυσσέας Ελύτης

Κατά την διάρκεια των έξι μηνών που πέρασαν δημιουργήθηκε μια ομάδα νέων ανθρώπων, που αποφάσισε να ασχοληθεί με το σήμερα. Το πώς βλέπει και αντιμετωπίζει το σήμερα ένας νέος άνθρωπος. Έτσι λοιπόν «γεννήθηκε» και ο κύριος Άμοιρος, ο οποίος σαν ένας άλλος Οδυσσέας, θα περιπλανηθεί σε όλα αυτά που έχει να αντιμετωπίσει ο καθένας μας, σε αυτή την εποχή που ζούμε, αναζητώντας την ΟΔΟ ΕΥΤΥΧΙΑΣ. Ο Κύκλωπας και η Ναυσικά, μεταμορφώνονται στην ΑΜΟίΡΟΥ ΑΜΝΗ΄ΣΕΙΑ ,σε άλλες προκλήσεις και εμπόδια, όπως δόξα, χρήμα κ.ο.κ.

Ας ταξιδέψουμε μαζί με τον Άμοιρο και ας δούμε αν θα καταφέρει να βρει την δική του …Ιθάκη, ή ας σκεφτούμε αν θα τα καταφέρναμε και εμείς στην θέση του.

Συντελεστές:

Σκηνοθεσία: Αθηνά Αρσένη

Παίζουν: Γιώργος Μαντάς, Μαρία Παναγιωτοπούλου, Φίλιππος Μοσχάτος, Ελεάννα Γιασεμή, Λορένα Κονόμι, Χριστίνα Σιδέρη, Τόνια Φόρτσα, Άρης Κομηλάγιος , Νίκος Βατικιώτης

Ενδυματολογία: Σοφία Χριστίνα Ραδίτσα

Βοηθός Σκηνοθέτη- Μουσική Επιμέλεια: Νίκος Βατικιώτης

Υπεύθυνη Επικοινωνίας: Ηλιάς Γεραφέντη