Έχουμε κατά νου τόπους που θεωρούμε το υπέδαφός μας, τελετές συναναστροφής και συνύπαρξης και τις ιστορίες που έχουν διαμορφώσει αυτές τις σχέσεις. Η έκθεση Ammophila vol.3: There Was Land Here Before μάς καλεί να δώσουμε νέες ερμηνείες και ιστορίες σε μέρη που μπορεί να είναι τόσο υπαρκτά όσο και κατασκευασμένα μέσα από τις συλλογικές μας φαντασιώσεις: φαντασιώσεις μιας ανύπαρκτης γης, μιας γης που διαφέρει, μιας γης που κατοικείται διαφορετικά, μιας γης που μπορεί να μας ταρακουνήσει, μιας γης σε αποσύνθεση, μιας γης που ανθίζει, μιας γης που τρέμει, μιας γης χωρίς όρια. Η έκθεση There Was Land Here Before δημιουργεί αφηγήσεις για τους τόπους και τους χρόνους που διαμορφώνουν τις διαφορετικές μας ζωές.

Η Ελαφόνησος, που στο παρελθόν ήταν χερσόνησος συνδεδεμένη με την απέναντι στεριά, μετασχηματίστηκε σε νησί από έναν σεισμό. Σε αυτό το τρεμάμενο έδαφος πώς μπορούμε να επανεξετάσουμε τις αφηγήσεις του παρελθόντος και τις αφηγήσεις για το παρελθόν και να τις αντικαταστήσουμε με συλλογικά όνειρα και ριζοσπαστικές χειρονομίες;

Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης

Με τη συμμετοχή των:

Μαρίνα Βελησιώτη, Χρήστος Βενέτης, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Φωτεινή Καλλέ, Παναγιώτης Κεφαλάς, Ηλέκτρα Μάιπα, Περσεφόνη Νικολακοπούλου, Ηλίας Παπαηλιάκης, Δημήτρης Ρεντούμης, Νάνα Σαχίνη, Νανά Σεφερλή, Εύα Στεφανή, Κλεοπάτρα Τσάλη, Μάνος Τσιχλής, Αλέξης Φιδετζής, Poka-Yio, Sasha Streshna, Garden Thief, Vaskos, 3 137.

Στέφανος Γιαννούλης, Ναταλία Δαμίγου-Παπώτη, Κωστής Ζουλιάτης, Εμμανουέλα Κυριακοπούλου, Αναστασία Μιχοπούλου, Χριστίνα Παπούλια, Ελένη Ρήγα, Θεόφιλος Τραμπούλης, Βίκυ Τσίρου, Εβίτα Τσοκάντα.

Guest Performance (19/8): Σοφία Κουλουκούρη

Τοποθεσία: Σχολείο Ελαφονήσου, Ελαφόνησος, Λακωνία
Διάρκεια: 18-28 Αυγούστου 2022
Ώρες λειτουργίας: 18:00-21:00
Επιμέλεια: Ammophila

Μουσική παράσταση

post-truth is another water game I play against my mouth
το post-truth είναι άλλο ένα παιχνίδι με το νερό που παίζω ενάντια στο στόμα μου
(ηλεκτροακουστικό Lamento για 4 περφόρμερ / ηχητική εγκατάσταση)

Πριν από 5000 χρόνια υπήρχε μια πόλη — εκεί, μπορούμε να βυθιστούμε στην δική της οπτική με αυτό που απομένει ως αληθινό. Τώρα οι υπάρξεις ζουν στον Κόσμο του Στόματος (δια-λεκτικός χώρος) αλλά οι πύλες αυτού που παραμένει, είναι έξω από την όραση τους.

Με τη συμμετοχή των:

Άννα Παπαθανασίου: vox – περφόρμανς / Στέλλα Ν. Χρίστου: vox – περφόρμανς – ψηφιακά ηλεκτρονικά / Τάσος Στάμου: Αυτοσχέδιες ηχητικές πηγές – αναλογικά ηλεκτρονικά / Κώστας Τζέκος: Μπάσο Κλαρινέτο – αναλογικά ηλεκτρονικά.

Σύνθεση – εγκατάσταση – λέξεις: Στέλλα Ν. Χρίστου

Τοποθεσία: Αρχαιολογικό Μουσείο Νεάπολης και Βοιών, Λακωνία
Ώρα έναρξης: 19:30
Διάρκεια Παράστασης: 40 λεπτά
Διάρκεια: 23 & 24 Αυγούστου 2022

Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού “Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός” του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Με την οικονομική υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Ελαφονήσου, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης ΝΕΟΝ και της εταιρείας ΖΟΕ.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Ηλίας Παπαηλιάκης, Λευκό τοπίο αρ.1, 2020, Χρώματα λαδιού σε πανί, 100 x 100 εκ.

Διαβάστε επίσης:

Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός 2022: Πλούσιο το φετινό πρόγραμμα με 140 εκδηλώσεις σε 66 αρχαιολογικούς χώρους!