Το Φεστιβάλ Ηλιούπολης παρουσιάζει τον Άμλετ με τον Αιμίλιο Χειλάκη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη τη Δευτέρα … 29 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο του Άλσους «Δ.Κιντής».

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η 5η ΕΠΟΧΗ, παρουσιάζει το κορυφαίο έργο του Shakespeare και ένα από τα σημαντικότερα θεατρικά κείμενα του παγκόσμιου δραματολογίου. Η παράσταση επιχειρεί μια σύγχρονη σκηνική ανάγνωση του κλασικού αριστουργήματος.

Το έργο ανήκει σε κάθε εποχή. Ο Άμλετ είναι ένα διαχρονικό πολιτικό κείμενο  και ταυτόχρονα ένα πολιτικό θρίλερ. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Τα πρόσωπα αλλάζουν. Ο σύγχρονος κόσμος κατάγεται από ένα μακρινό μεσαίωνα και συχνά επιστρέφει σ’ αυτόν. Διαπλοκές σκάνδαλα, δολοφονίες και η αναζήτηση με κάθε τρόπο της εξουσίας είναι οι βασικές ιδεολογικές θεματικές του Άμλετ. Στο έργο δεν υπάρχουν καλοί και κακοί. Υπάρχουν πρόσωπα και προσωπεία που δρουν είτε οργανώνοντας είτε υπηρετώντας σχέδια εξουσίας. Μοναδικοί ήρωες λαϊκής καταγωγής δυο νεκροθάφτες!

Τα πάντα διαδραματίζονται σε «σκοτεινά κέντρα λήψης αποφάσεων».
Ο Άμλετ πρίγκιπας  της Δανίας, είναι ένας διανοούμενος ήρωας ή καλύτερα αντιήρωας. Αντιλαμβάνεται τον κόσμο και την ανθρώπινη αποστολή. Αντιλαμβάνεται το σκοτεινό «σύστημα» και τη λειτουργία του. Συνειδητοποιεί την καταγωγή του. Όμως δεν δρα. Η βελτίωση του κόσμου είναι πράξη πάνω και έξω από αυτόν. Δρα ως άλλη Ηλέκτρα, μονάχα για να εκδικηθεί την δολοφονία του πατέρα του.
Ένα μεγάλο θεατρικό κείμενο που προσπαθεί να ερμηνεύσει την καταγωγή του σύγχρονου κόσμου. Ένας αέναος κύκλος αίματος φθοράς και πτώσης σε μια χώρα όπου δεν υπάρχουν αξίες… Δεν υπάρχουν «ανάσες ονείρων»…

Ένα έργο – καθρέπτης που μεγεθύνει και αποκαλύπτει τον «κόσμο»…
Η επικράτηση ο φόβος και η επιβίωση είναι χαρακτηριστικά της «λειτουργίας» των ηρώων του. Εδώ οι ήρωες έμαθαν μονάχα να επιβιώνουν. Ποτέ δεν έμαθαν να αγαπούν…

Συντελεστές:
Μετάφραση ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ
Σκηνοθεσία/ Σκηνικό ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Δραματουργική Επεξεργασία ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ/ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΠΑΝΤΑΖΗ
Κοστούμια ΤΟΤΑ ΠΡΙΤΣΑ
Μουσική ΜΑΡΙΟΣ ΣΤΡΟΦΑΛΗΣ
Σπαθογραφίες ΘΑΝΟΣ ΔΕΡΜΑΤΗΣ
Φωτισμοί ΝΙΚΟΣ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο ρόλο του Άμλετ ο Αιμίλιος Χειλάκης

Παίζουν οι ηθοποιοί:
ΜΑΡΙΝΑ ΨΑΛΤΗ
ΜΑΝΟΣ ΒΑΚΟΥΣΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ
ΤΟΝΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΖΕΡΒΟΣ
ΑΛΜΠΕΡΤΟ ΦΑΙΣ
ΕΥΓΕΝΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΞΑΡΧΕΑΣ