Ο Vassilikos επιστρέφει, μετά από έξι χρόνια απουσίας με το πιο προσωπικό album της δισκογραφίας του. Το “Amazing Grey” είναι το τρίτο του album και ταυτόχρονα το πρώτο όπου σε όλα τα κομμάτια έχει γράψει μουσική και στίχους και έχει κάνει την ενορχήστρωση και την παραγωγή.

Μέσα στην πολυχρωμία της άνοιξης το “Amazing Grey” έρχεται να αναιρέσει όλα τα στερεότυπα που έχουν ανακηρύξει το γκρι ως το πιο βαρετό χρώμα. Ένα pop album, όμως με αρκετά σκοτεινά υποστρώματα και βιωματικούς στίχους, με ηλεκτρονικούς κυρίως ήχους, αλλά χωρίς να λείπουν τα βασικά φυσικά όργανα (κιθάρα, μπάσο, ντραμς) και οι ακουστικές μελωδίες.

Ένας δίσκος αντιθέσεων όπου η εσωτερική τάξη αναμετριέται με το χάος, ο φυσικός κόσμος με τον τεχνητό και η ζωή με τη μουσική, αναζητώντας αυτό “το μέρος όπου όλοι είμαστε όμορφοι και έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε.”*

Όπως λέει ο ίδιος ο Vassilikos μιλώντας για το “Amazing Grey”: ‘’Ο κάθε στίχος και η κάθε φράση αυτού του δίσκου αποτελούν μέρος των σκέψεων που με απασχολούσαν για χρόνια, αλλά ποτέ πριν δεν τις είχα μοιραστεί με κάποιον. Μερικές είναι σκοτεινές, άλλες θετικές και χαρούμενες. Η αναζήτηση της αυτοϊασης με βοήθησε να ντύσω την σκοτεινή μου διάθεση με ανυψωτικούς ήχους. Το γκρίζο μπορεί να είναι καταπληκτικό.”

*από τους στίχους του κομματιού “Amazing Grey”.

Kυκλοφορεί σε μαύρο και γκρι βινύλιο, cd και digital album στις 5 Απριλίου από την Inner Ear. Κυκλοφορεί στις 5 Απριλίου σε LP/CD/Digital και είναι διαθέσιμο για προπαραγγελία εδώ

Tracklist

1. Anybody Lost?
2. The Opposite Of Love
3. Tik Boom Crash
4. You Wouldn’t Last A Day In My Head
5. Blue
6. Amazing Grey
7. The Sunny Side Of It All
8. Stains On The Wall
9. Venus In An Ambulance
10. Best Home In Year