Η μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας “Άλυτη” του Μίνωα Νικολακάκη επρόκειτο να κυκλοφορήσει στις αίθουσες μέσα στην άνοιξη του 2020. Η προβολή της ταινίας φυσικά αναβλήθηκε εξαιτίας του lockdown. Εντωμεταξύ κυκλοφορεί το soundtrack της ταινίας που έχει γράψει ο Σωτήρης Δεμπόνος.

Ιδιαίτερη ατμόσφαιρα με το μοναδικό ύφος του Σωτήρη Δεμπόνου. Μουσική, που όχι μόνο υποστηρίζει ιδανικά την ταινία, (όπως θα έχουμε την ευκαιρία να διαπιστώσουμε όταν κάποια στιγμή η ταινία βγει στις αίθουσες) αλλά στέκει και ως αυτόνομο έργο.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Puzzlemusik την Παρασκευή 22 Μαίου σε cd & streaming/download. Αργότερα μέσα στην χρονιά θα κυκλοφορήσει και σε βινύλιο (περιορισμένη έκδοση 100 αντιτύπων).

Η ταινία είναι συμπαραγωγή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, της ΕΡΤ και της COSMOTE TV. Η παγκόσμια πρεμιέρα της έγινε στο τμήμα Discovery του 44ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηµατογράφου του Τορόντο (TIFF) , ενώ συμμετείχε επίσης σε Διεθνή Φεστιβάλ στην Πολωνία, την Ινδία αλλά και στο 60ο Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης στο οποίο τιμήθηκε με το βραβείο Best Location Award.

To κομμάτι “Απόπειρα Διαφυγής”, ένα πρώτο δείγμα από το soundtrack της ταινίας “Άλυτη” :