Η Γκαλερί Alphadelta εγκαινιάζει την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου δύο σημαντικές ατομικές εκθέσεις. Η μία του Απόστολου Καρακατσάνη (στον 1ο όροφο) και η άλλη του Αντώνη Ντόνεφ (στον 2ο όροφο).

Η Γκαλερί Alphadelta εγκαινιάζει την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου δύο σημαντικές ατομικές εκθέσεις. Η μία του Απόστολου Καρακατσάνη (στον 1ο όροφο) και η άλλη του Αντώνη Ντόνεφ στον 2ο όροφο.

Στην πρώτη έκθεση του Απόστολου Καρακατσάνη παρουσιάζεται μια σειρά ζωγραφικών έργων σε αλουμίνιο, δύο φωτογραφίες και ένα γλυπτό.Η ζωγραφική του Καρακατσάνη μοιάζει να γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στο ονειρικό και το πραγματικό, ανάμεσα στο συγκεκριμένο και το αφηρημένο.

Στα φωτογραφικά του \”Πορτραίτα\” παραμορφώνει ψηφιακά ένα κομμάτι της εικόνας δανειζόμενος μηχανισμούς της \”κυβιστικής\” οπτικής.

To γλυπτό του με τίτλο: \”Μαζί\”, θυμίζει το μαγικό κουτί του ταχυδακτυλουργού. Με το έργο του αυτό ο Καρακατσάνης σχολιάζει την ευθραυστότητα των ανθρώπινων σχέσεων.

Στη δεύτερη έκθεση του Αντώνη Ντόνεφ παρουσιάζεται μια σειρά μεγάλων ζωγραφικών έργων, ένα από τα οποία καταλαμβάνει έναν ολόκληρο τοίχο της γκαλερί.

Ο αρχετυπικός χαρακτήρας και η \”αφέλεια\” της ζωγραφικής του γλώσσας εμπλέκονται με τις εικόνες της μαζικής κουλτούρας δημιουργώντας μια ενδιαφέρουσα εικαστική γραφή.

Στα έργα του καλλιτέχνη η αφήγηση της ιστορίας της βιομηχανικής κοινωνίας (οι πολλές σελίδες του χρυσού οδηγού συνηγορούν σε αυτό) της παιδικής προσδοκίας και η αφήγηση της τέχνης δεν μπορούν να αποσπασθούν η μία από την άλλη.

info
Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου 2008
alphadelta gallery
Παλλάδος 3 Αθήνα
Τηλ. 210 322 87 85
e-mail: [email protected]
www.adgallery.gr