Το πρόγραμμα κοινωνικής δράσης «Αλληλεγγύη» του Athens Fringe Network εμπλουτίζεται. Από τις

15 Οκτωβρίου στο Βρυσάκι Χώρο Τέχνης και Δράσης, χάρη στην ανιδιοτελή προσφορά 30 εθελοντών διδασκόντων, οικοδομείται καθημερινά μια κοινότητα δυναμικής αλληλοβοήθειας. Ήδη πάνω από 250 μαθητές αποκτούν καθημερινά νέες γνώσεις και δεξιότητες, απολαμβάνοντας τη χαρά της άνευ όρων προσφοράς. Παράλληλα, τους δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουν εξίσου σε δράσεις ή μη κυβερνητικές οργανώσεις, ενδυναμώνοντας την αίσθηση της κοινωνικής συνοχής.

Από τις 10 Νοεμβρίου, ένας νέος κύκλος σεμιναρίων ξεκινά, δωρεάν και ανοιχτά προς το κοινό. Επαγγελματίες παραδίδουν μαθήματα επαγγελματικής κατάρτισης που στόχο έχουν την απόκτηση δεξιοτήτων πολύτιμων για την αγορά εργασίας. Τα σεμινάρια αφορούν στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με πολλές εκφάνσεις της πολιτιστικής παραγωγής, προώθησης και διαχείρισης, καθώς και με τις νέες τεχνολογίες.

Μέσα από μια σειρά ενοτήτων, δίνεται η δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ενημερωθούν πάνω σε θέματα οργάνωσης, χρηματοδότησης, οργανωτικών, νομικών και τυπικών διαδικασιών που είναι απαραίτητες για τους σημερινούς δημιουργούς. Στόχος του Industry είναι μέσα σε ένα χρόνο να προετοιμάσει τους συμμετέχοντες και να τους δώσει όλα τα εφόδια, ώστε σε δεύτερο επίπεδο να μπορούν να επιτύχουν σε όλους τους διαφορετικούς τομείς της πολιτιστικής παραγωγής και διαχείρισης και να συνεργαστούν με μεγάλους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και μετέπειτα του εξωτερικού.

Το πρόγραμμα Industry θα διαμορφωθεί σε τέσσερις κύκλους και θα έχει διάρκεια ενός έτους. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα θα διαμορφωθεί ως εξής:

Κύκλος 1 (Νοέμβριος 2012 – Ιανουάριος 2013)
Δημιουργία Φακέλου για την Παραγωγή Πολιτιστικού Έργου
Ομάδα από εξειδικευμένους επαγγελματίες στο χώρο της πολιτιστικής παραγωγής, επικοινωνίας, προώθησης οδηγούν με σαφήνεια τους συμμετέχοντες στην επιτυχημένη δημιουργία φακέλου για ένα έργο/ δράση που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν. Οι συνεδρίες καλύπτουν όλη την πορεία της παραγωγικής διαδικασίας βήμα πρός βήμα.

Κύκλος 2 (Φεβρουάριος – Απρίλιος 2013)
Συναντήσεις και Επαφή με τους Φορείς
Σε συνέχεια της επιτυχημένης συνάντησης “Fringe Agency” τον Ιούνιο 2012 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Fringe διευρύνει τη συνεργασία του με τους πολιτιστικούς φορείς της χώρας. Εκπρόσωποι από σημαντικούς πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας συνατνιούνται σε εβδομαδιαία βάση με τα μέλη της κοινότητας του Fringe, τα συμβουλεύουν και συζητούν μαζί τους σχετικά με τα προκείμενα έργα τους και τους φακέλους που έχουν δημιουργήσει.

Κύκλος 3 (Μάιος – Ιούνιος 2013)
Συνεργασία με τους φορείς της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του Athens Fringe Live 2013
Θα προταθεί στους φορείς που συνεργάζονται με το Athens Fringe (Μεγαρο Μουσικής, Εθνική Λυρική Σκηνή, Εθνικό Θέατρο, Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αθήνας, Φεστιβάλ Ελλήνων Χορογράφων, Badminton, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων κλπ) να έρθουν να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο Live, έχοντας ήδη προετοιμάσει το φάκελό τους, με προοπτική να τις εντάξουν στο επίσημο πρόγραμμά τους.

Κύκλος 4 (Ιούλιος – Δεκέμβριος 2013)
Προώθηση επιλεγμένων έργων στο εξωτερικό
Επιλεγμένες παραστάσεις και έργα των καλλιτεχνών που είναι μέλη του δικτύου του Fringe και έχουν παρουσιαστεί στο Fringe Live θα ταξιδέψουν στο πρόγραμμα “Fine Young Greeks” που θα παρουσιαστεί την επόμενη χρονιά στο Λονδίνο.
Η εγγραφή στο σύνολο του κύκλου των σεμιναρίων είναι δωρεάν για όλους με απλή εγγραφή (δωρεάν) στο www.fringenet.gr. Πληροφορίες στο fringe@sinthesis.gr ή στο 210 3390447.

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σεμιναρίων Industry
(10 Νοεμβρίου 2012–12 Ιανουαρίου 2013)

10/11/12 Εισαγωγή (Πρόγραμμα Industry 12-13  Εταιρεία Σύνθεση–Βρυσάκι–Fringe Δυνατότητες Συνεργασίας/Παραγωγής) Μ. Φιλιπποπούλου Α. Πισσίνα
 

17/11/12 Πολιτιστική Παραγωγή/Οργάνωση Β. Τάκου
 

24/11/12 Πολιτιστικό Marketing Ν. Κλάδης
 

01/12/12 E-Marketing/ Social Media Management Ν. Κλάδης
Μ. Φιλιπποπούλου
 

08/12/12 Επικοινωνία Α. Πούλου

15/12/12 Case Studies Καλλιτεχνικές Ομάδες

22/12/12 Νομικές Κατευθύνσεις για τη Σύσταση & Λειτουργία ΑΜΚΕ Γ. Νέρης

05/01/12 Εύρεση Χρηματοδότησης & Οικονομικός Σχεδιασμός Ζ. Μπροκαλάκη

12/01/12 ΕΣΠΑ & Προγράμματα Χρηματοδότησης Γ. Δημοπούλου