Αντί για ζώα, η ταινία χρησιμοποιεί μεταφορικά χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, ως προϊόντα. Κατά τη διάρκεια της ταινίας γίνεται εμφανής η αντίθεση μεταξύ του πολύχρωμου και χαρούμενου κόσμου των κινουμένων σχεδίων και της δυστοπικής, ασπρόμαυρης ανθρώπινης κοινωνίας. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα της πόλης τοποθετείται στο άμεσα κοντινό μέλλον όπου πλέον η κλιματική αλλαγή και η ολοκληρωτική μόλυνση του πλανήτη είναι ανεπανόρθωτες.

Οι πρωταγωνιστές της ταινίας είναι δύο non-binary πλάσματα, τα οποία προσπαθούν να ξεφύγουν από την παγίδα των ανθρώπων, παρ΄όλο που είναι φαινομενικά αδύνατον. Η ταινία δεν καταπιάνεται μονάχα με το ζήτημα της υπερκατανάλωσης και της αδηφαγίας, αλλά και με τον αποδεκατισμό ολόκληρης της φυλής των πλασμάτων, της φυλάκισης και της απάνθρωπης μεταχείρισής τους. Εμπνευσμένο μέσα από τη ζωή στις μεγαλουπόλεις και συγκεκριμένα την Αθήνα, η ταινία προσπαθεί να εκφράσει το αποπνικτικό συναίσθημα τρόμου μέσα από τα μάτια των χαρακτήρων, όπως αυτά αντιλαμβάνονται τη νέα πραγματικότητα

Η ταινία ‘All You Can Eat’ μέσα σε ένα μόλις χρόνο, έχει προβληθεί σε περισσότερα από 40 φεστιβάλ animation και κινηματογράφου ανά την υφήλιο. Ανάμεσα σε αυτά ανήκουν διάσημα φεστιβάλ όπως το London Short Film Festival (London,UK), ReAnimania (Yerevan,Armenia), British Shorts (Berlin, Germany), Animateka (Ljubljana,Slovenia), Animafilm (Baku, Azerbaijan), Barnes Film Festival (London,UK), REX Animation Film Festival (Stockholm, Sweden), Broadway International Film Festival (Los Angeles, USA) καθώς και το Athens Digital Arts Fesival και οι Νύχτες Πρεμιέρας στην Ελλάδα.

H ταινία ανακηρύχθηκε υποψήφια για καλύτερη ηχητική επένδυση ταινίας μικρού μήκους στο Watersprite Film Festival (Cambridge,UK), και καλύτερης διεθνούς ταινίας animation μικρού μήκους στο UWPG Film Festival (Winnipeg, Canada)

– Ο σκηνοθέτης της ταινίας, Δημήτρης Αρμενάκης

Credits

Animation: Dimitris Armenakis, Inari Sinola, Diogo Kunha, Evelyn Ivanona
Colouring: Diogo Kunha, Konstantinos Vasilakis, Inês João Portela, Emily Wloch, Dermot Lynskey
Sound Design: Charlie Carroll, Dimitris Armenakis
Voices: Degear0001
Soundtrack: Rita Mosss – Miss Stranger Bird
Sound Mix: João Fonte
Humans: Oliver Magee, Georgi Stamerov

A film by Dimitris Armenakis

H ταινία θα είναι δημόσια διαθέσιμη προς προβολή αρχές με μέσα Ιανουαρίου 2021.

Βιογραφικό

Ο Δημήτρης Αρμενάκης είναι σκηνοθέτης ταινιών εμψύχωσης. Πραγματοποίησε προπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου και μεταπτυχιακές σπουδές στο Royal College of Art του Λονδίνου στο τμήμα MA Animation, όπου και αποφοίτησε το 2019. Έκτοτε, εργάζεται ως freelance animation director.