Το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη στη Σαντορίνη παρουσιάζει τη Σάσα Βούλγαρη σε μια αφηγηματική παράσταση για μικρούς και μεγάλους την Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012.

«Λένε… πως τα βάθη των ωκεανών ζουν αλλιώτικα πλάσματα, υπάρχουν μυθικά παλάτια και πως κάποια περιβόλια κρύβουν μεγάλο κίνδυνο: καρπούς φαρμακερούς και δέντρα μαγεμένα κι αγριεμένα τέρατα. Κι ακόμα λένε… πως τα πουλάκια που μιλούν αποκαλύπτουν πάντα την αλήθεια κι οδηγούν κοπέλες όμορφες και παλικάρια δυνατά τον κόσμο να γυρίσουνε και δυο και τρεις φορές. Όλα αυτά τα λένε τα παλιά τα παραμύθια… σαν όνειρο και σαν αλήθεια. Και μια παραμυθού οδηγεί στον κόσμο των παραμυθιών με τη φωνή, τα λόγια της, τα τραγούδια της και τα παράξενα μουσικά της όργανα, μα πιο πολύ… με τα παλιά τα παραμύθια»!

Στις 10/8 ξετυλίγεται μια παιδική αφηγηματική παράσταση με τίτλο «Αλήθεια είναι ή ονειρεύτηκα;» με την παραμυθού Σάσα Βούλγαρη, η οποία έχει επηρεάσει με το στυλ της τις νεότερες γενιές αφηγητών. Η ψυχοπαιδαγωγός Σάσα Βούλγαρη είναι πολύ γνωστή για την ενασχόλησή της εδώ και 20 χρόνια με την παραδοσιακή τέχνη της αφήγησης, ιδιαίτερα σε μουσειακούς χώρους όπως τα Μουσεία Μπενάκη, Κυκλαδικής Τέχνης, Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, Λαϊκής Τέχνης, τα Ιδρύματα Μιχάλη Κακογιάννη, Μείζονος Ελληνισμού κ.α. Η πολύχρονη εμπειρία της την οδηγεί και της επιτρέπει μια διαφορετική προσέγγιση του υλικού της, ακόμα πιο αυτοσχεδιαστική, με πειραματισμούς που παραπέμπουν σε μια πιο σύγχρονη μορφή performance.

Σάσα Βούλγαρη, ψυχοπαιδαγωγός – παραμυθού

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012

Εικαστικές Τέχνες και Μουσική, αλλά και μία παιδική αφηγηματική παράσταση, απαρτίζουν και φέτος αρμονικά τις οκτώ συνολικά εκδηλώσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του αυγουστιάτικου Φεστιβάλ Μεγάρου Γκύζη 2012, για έκτη συνεχή χρονιά υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Το φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο παλαιό αρχοντικό του 17ου αιώνα, από 1 έως 23 Αυγούστου, στα Φηρά Σαντορίνης, με ελεύθερη είσοδο σε όλες τις εκδηλώσεις. Η αυγουστιάτικη αυτή γιορτή πολιτισμού έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά δρώμενα του καλοκαιριού στη Σαντορίνη, συγκεντρώνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων του νησιού.