Η έκθεση «Αίθουσα Αναμονής» θα βρίσκεται στον Χώρο Τέχνης δ. για το διάστημα από 5 Μαρτίου έως 13 Απριλίου 2022.

Τι αφήνει πίσω της η εμπειρία της πανδημίας, τι προβλήματα και τι ευκαιρίες δημιούργησε αυτή η δραματική αλλαγή στις συναναστροφές μας και πόσο καλά σκηνοθετήσαμε τους εαυτούς μας στις εξ’ αποστάσεως επικοινωνίες μας;

Ο ίδιος ο καλλιτέχνης λέει: «Όταν δεν κρύβαμε το μισό πρόσωπό μας πίσω από μια μάσκα, συνήθως σήμαινε ότι βρισκόμασταν στον ασφαλή ιδιωτικό μας χώρο όπου μπορούσαμε να κρύψουμε τα τρία τέταρτα του σώματός μας και να εκθέσουμε δημόσια τις ψηφιακές προτομές μας σε δωμάτια τηλεδιασκέψεων όπου συντελούνται τα εργασιακά μας καθήκοντα και οι κοινωνικές συναναστροφές μας».

Μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες απόκρυψης, έκθεσης και τεμαχισμού της προσωπικής μας εικόνας ο Αλέξανδρος Ψυχούλης ολοκλήρωσε την πρόσφατη αυτή έκθεση με τίτλο «Αίθουσα Αναμονής».

Η έκθεση αποτελείται από ένα πλήθος πορτραίτων, ζωγραφικές αναπαραστάσεις με ακουαρέλες των ανθρώπων που ο καλλιτέχνης συναναστρέφεται τηλεματικά. Η «Αίθουσα Αναμονής» με όχημα την διαχρονικότητα της ζωγραφικής γλώσσας αναζητά την έκταση της εικόνας μας πέρα από τις επίπεδες οθόνες των υπολογιστών.

Η χρωματική γκάμα της ψηφιακής εικόνας, οι δυσλειτουργίες του software, οι παραμορφώσεις των pixels, η στιγμιαία κατάρρευση της αυτοσκηνοθεσίας του πλάνου μας, μια ναρκισσιστικού τύπου ανησυχία για το πώς μας βλέπουν οι άλλοι και πώς βλέπουμε εμείς τον εαυτό μας στον ψηφιακό καθρέφτη, είναι οι άυλες πρώτες ύλες που ο Ψυχούλης χρησιμοποιεί για να δομήσει ένα διεισδυτικό ψυχογράφημα μιας εποχής που οι ζωτικές μας επιθυμίες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.