Μέρος των εσόδων από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθεί στην αστική εταιρεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι. – Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα», της οποίας ο Βλάσσης Γωγούσης, πατέρας της Αλεξάνδρας Γωγούση, ήταν το πρώτο ιδρυτικό μέλος.

Ένα βιβλίο με αστεία περιστατικά από την καθημερινότητα του πατέρα της, αλλά και άρθρα του με τα οποία σχολίαζε επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα. Οι ιστορίες αυτές, τις οποίες κατά διαστήματα αναρτούσε η συγγραφέας στα social media, αφορούν κυρίως, όπως επισημαίνει και η ίδια, «τον τρόπο που αντιμετώπισε ο πατέρας μου, ιατρός Βλάσης Γωγούσης, μια περιπέτεια… Την περιπέτεια της υγείας του που ήταν και η τελευταία. Με μεγάλη αισιοδοξία και ακόμη περισσότερο χιούμορ! Όπως, άλλωστε, αντιμετώπιζε όλες τις καταστάσεις στη ζωή του».

Αλεξάνδρα Γωγούση

Η Αλεξάνδρα Γωγούση είναι γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά. Είναι η μαμά του Βλάση και του Βασίλη Σκανδάλη, όπως λέει και η ίδια με καμάρι. Δόκτωρ (αλλά όχι γιατρός)! Μια πτωχή πλην τιμία δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, εξειδικευμένη στην προστασία προσωπικών δεδομένων (εκτός από τα δικά της!).

Ο περισσότερος κόσμος τη γνωρίζει για την έντονη φιλανθρωπική δράση της. Α! Και για το χαμόγελό της! Είναι πρόεδρος της αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Μ.Α.Ζ.Ι.- Με Αλληλεγγύη Ζούμε Ισότιμα».

Ασχολείται επιστημονικά με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και την υπόθεση Μαξ Μέρτεν. Η δημοσιογραφία με άρθρα και εκπομπές στην τηλεόραση ήταν ένα κομμάτι της ζωής της που το «απόλαυσε» επί περίπου 20 χρόνια. Ο αθλητισμός είναι στο DNA της και ο πολιτισμός στην καρδιά της!