Η Αλεξάνδρα Γκίνη δουλεύει τα έργα της με ακρυλικά χρώματα, ενώ έχει και έργα μεικτής τεχνικής, ξυλογραφίες εκτυπωμένες πάνω στον καμβά τις οποίες, ύστερα, επιχωματίζει. Εμπνέεται γενικά από την καθημερινότητα, τη συμβίωση μεταξύ των ανθρώπων, τις ανησυχίες τους και τη μοναξιά και στην γκαλερί παρουσιάζονται έργα, τα οποία πραγματεύονται τη δυστοπική κοινωνία στην οποία καλούνται να ζήσουν οι γυναίκες. Τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιεί αναφέρονται σε κάθε διάθεση και συναίσθημα της γυναικείας φύσης ξεχωριστά.

Τα έργα της Μαρίας Τσινιά αποτελούνται από φιγούρες με κύριο υλικό το ακρυλικό χρώμα, διανθισμένο με λαδοπαστέλ ή ξυλομπογιές. Κύρια έμπνευση της αποτελεί το θέατρο, στο οποίο οι άνθρωποι –πρωταγωνιστές μπορούν να ‘διαφύγουν’ και να γίνουν για λίγο κάποιοι άλλοι. Πορτρέτα τα οποία απεικονίζουν και εκείνα τη μοναξιά, σκέψεις και κρυμμένες ιστορίες στο βλέμμα αποτελούν τη θεματική των έργων που εκτίθενται, με βασικό πρόσωπο τον Ευγένιο Ιονέσκου, ο οποίος αποτέλεσε και το έναυσμα για τη δημιουργία τους.

Aλεξάνδρα Γκίνη, 50 x 50

Βιογραφικά καλλιτεχνών:

Αλεξάνδρα Γκίνη:

Η Αλεξάνδρα Γκίνη είναι απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το εργαστήρι του Κυριάκου Κατζουράκη. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην τέχνη παίρνοντας πτυχίο Συντήρησης Έργων Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής. Έχει λάβει μέρος σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και χαρακτικής. Από το 2009 η επαγγελματική της δραστηριότητα επικεντρώνεται στη συντήρηση τοιχογραφιών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Παράλληλα, ξεκίνησε δημιουργικές δράσεις χαρακτικής & εργαστήρια εικαστικών σε παιδιά . Το 2019 δημιούργησε το χώρο “Arty Kids”, ένα χώρο πολιτιστικής δράσης και δημιουργίας για παιδιά. Η Αλεξάνδρα είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την εκτέλεση των εργαστηρίων. Από το 2023 μέχρι σήμερα δουλεύει ως δασκάλα εικαστικών στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Αθηνών, Pierce college.

Μαρία Τσινιά:

Η Μαρία Τσινιά γεννήθηκε το 1982 και ζει στην Αθήνα . Είναι απόφοιτος του τμήματος Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Αθηνών(Τ.Ε.Ι) και του Τμήματος Εικαστικών Τεχνών της Ανώτατης σχολής Καλών Τεχνών με καθηγητή τον Γ. Χαρβαλιά. Αποφοίτησε τον Ιούνιο του 2016 με κατεύθυνση στην ζωγραφική . Από το 2007 δούλεψε στο Υπουργείο Πολιτισμού ως συντηρήτρια Αρχαιοτήτων, συμμετείχε στην συντήρηση γλυπτών γνωστών καλλιτεχνών καθώς και συνεργάστηκε για ένα χρόνο στο Μουσείο Μπενάκη. Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις ζωγραφικής καθώς και σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Από το 2016 έως σήμερα παραδίδει μαθήματα εικαστικών τεχνών σε εργαστήρια ζωγραφικής και είναι δασκάλα εικαστικών στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κεντρική φωτογραφία θέματος: Μαρία Τσινιά, 60 x 40 (λεπτομέρεια έργου)