Ανερχόμενο αστέρι στο χώρο της διεθνούς fusion κιθάρας, ο Alex Machacek με τον ιδιαίτερο ήχο σε δύο ιδιαίτερες συναυλίες με το

group του Γιώργου Φακανά, στις 16 και 17 Φεβρουαρίου στο BACARO Jazz Club.

Ο Alex Machacek γεννημένος στην Αυστρία , ξεκίνησε με μαθήματα κλασσικής κιθάρας σε ηλικία 8 ετών. Στα 16 του ξεκίνησε μαθήματα Jazz κιθάρας στο “Conservatory of Vienna”.

Μετά τις σπουδές του στην Αυστρία, φεύγει για Αμερική όπου συνεχίζει τις σπουδές του στο Berklee College of Music.

Λάτρης του παιξίματος του Joe Pass αλλά και του Allan Holdsworth και του Zappa…έμαθε από αυτούς χωρίς να μιμηθεί το παίξιμό τους.

Το 1998 κερδίζει το πρώτο βραβείο σε πανευρωπαικό διαγωνισμό, ενώ το ’99 κυκλοφορεί το  cd  με τίτλο “Featuring Ourselves”.

Παράλληλα ξεκινάει συνεργασία με τον Terry Bozzio και κυκλοφορεί το cd με τίτλο “Delete & Roll” καθώς επίσης και το DVD “Out Trio”.

Μαζί με τον Terry Bozzio και τον μπασίστα Doug Lunn περιοδεύουν και δίνουν συναυλίες σε όλη την Αμερική.

Το 2006 κυκλοφορεί το επόμενο cd του με τίτλο “Sic”, ενώ ακολουθεί το “Improvision” που κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Abstract Logix.

Με το Γιώργο Φακανά συνεργάζεται για πρώτη φορά συμμετέχοντας στο YFG και μαζί με τους: Τάκη Πατερέλη (σαξόφωνα), Αντώνη Ανδρέου (τρομπόνι), Δημήτρη Σεβδαλή (keyboards), Στέφανο Δημητρίου (drums) συμπράττουν σε δύο δυναμικές συναυλίες που θα γίνουν στο Bacaro Jazz Club στις 16 και 17 Φεβρουαρίου ’11.