Γαλλία, ακτή του Ατλαντικού. Δύο νέοι, ο Λεόν και η Λουίζ, ερωτεύονται, αλλά σύντομα τους χωρίζει ένας από τους τελευταίους βομβαρδισμούς του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Θεωρώντας ο ένας τον άλλον νεκρό, συνεχίζουν χώρια τη ζωή τους. Ο Λεόν παντρεύεται, η Λουίζ τραβά τον δικό της, διαφορετικό δρόμο. Ώσπου μια μέρα, δέκα χρόνια αργότερα, ξανασυναντιούνται τυχαία στο μετρό του Παρισιού.

Ο Άλεξ Καπύ αφηγείται με έναν θαυμάσια ανάλαφρο τρόπο αλλά και με μεγάλη ένταση, τη ρομαντική πορεία ενός ζευγαριού σε έναν αιώνα που στιγματίστηκε από Παγκοσμίους Πολέμους. Δύο άνθρωποι που επιμένουν να αναζητούν την ευτυχία κόντρα σε όλες τις συμβάσεις, ζώντας μια ιδιαίτερη, ορισμένες φορές εξόχως αστεία, διπλή ζωή. Αυτή είναι η ιστορία ενός μεγάλου έρωτα που αψηφά τον κόσμο όλο.

Άλεξ Καπύ – Πληροφορίες για τον συγγραφέα

Ο Άλεξ Καπύ (Alex Capus) γεννήθηκε στη Νορμανδία και σήμερα ζει στο Olten της Ελβετίας. Έχει σπουδάσει φιλοσοφία και εθνολογία, και έχει εργαστεί επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος και μεταφραστής. Έχει εκδώσει μεταξύ άλλων δώδεκα μυθιστορήματα, τέσσερις συλλογές διηγημάτων και τέσσερις βιογραφίες. Για το λογοτεχνικό του έργο τιμήθηκε το 2020 με το βραβείο Solothurner Kunstpreis, ενώ το Λεόν και Λουίζ ήταν υποψήφιο για το Γερμανικό Βραβείο Βιβλίου του 2011.