Ο κιθαρίστας Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) και ο drummer Μανώλης Γιαννίκιος συναντιούνται μουσικά με αφορμή τον πειραματισμό πάνω στη θεμελιώδη μουσική του Sergei Rachmaninoff. Πιανιστικά κομμάτια που μεταμορφώνονται και επαναπροσδιορίζονται για ηλεκτρική κιθάρα και drums. Η μίξη φυσικού και ηλεκτρονικού drumming με τα κιθαριστικά εφέ λειτουργεί ως γέφυρα ανάμεσα στο κλασικό και το μοντέρνο μουσικό ύφος, ενώ θέτει το ερώτημα για την ύπαρξη ή μη των μουσικών στυλ. Το album Alex Dante Duet plays S. Rachmaninoff κυκλοφορεί από την Liberta Music σε βινύλιο και σε ψηφιακή μορφή.

Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante)

O Αλέξανδρος Δανδουλάκης (Alex Dante) γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Σπούδασε στο Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών στο Ε.Μ.Π. και μουσική στο Ωδείο Μουσικής Πράξης. Αποφοίτησε από το τμήμα του West London University (London College of Music) με το πτυχίο Licentiate of Teacher’s Diploma. Έχει συνεργαστεί και συνυπάρξει με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες αλλά και με σημαντικούς μουσικούς του εξωτερικού όπως Bill Frisell, Monophonics, Alan Zavod (Frank Zappa & the Mothers), Soul Jazz Orchestra, Thievery Corporation, Radio Moscow κ.ά. Οι προσωπικές του δουλειές κυμαίνονται σε πολλά μουσικά ύφη, τον κέρδισε όμως η solo προσέγγιση της ηλεκτρικής κιθάρας.

Μανώλης Γιαννίκιος

Ο Μανώλης Γιαννίκιος είναι drummer από την Αθήνα. Μόνιμο μέλος των Whereswilder, session μουσικός και drum instructor, συμμετέχει ενεργά στην εγχώρια μουσική σκηνή με σημαντικές συνεργασίες και συμμετοχή στα μεγαλύτερα φεστιβάλ και live της χώρας όπως Rockwave, Eject, Release Athens, Jazz Festival της Τεχνόπολης, Summer Nostos Festival (SNFCC).

*Στον χώρο του ΚΕΤ τηρούνται όλα τα υγειονομικά μέτρα που προβλέπονται για τους αμιγείς θεατρικούς χώρους.