Ο διεθνούς φήμης κιθαριστής και μαέστρος του Tango Nuevo, Luis Borda, συναντά την Ελληνίδα τραγουδίστρια Γεωργία Βεληβασάκη την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015 στη σκηνή του ΙΑΝΟΥ. Η μουσική του Μπουένος Άιρες, οι κιθαριστικοί αυτοσχεδιασμοί, το κρητικό ηχόχρωμα και η μαγική μεσογειακή φωνή θα μας ταξιδέψουν σε μια βραδιά σαν λουλούδι…

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Αργεντινής.

Συμμετέχουν οι:

Luis Borda (κιθάρα), Γεωργία Βεληβασάκη (τραγούδι), Ανδρέας Ζιάκας (κιθάρα), Λευτέρης Ανδριώτης (κρητική λύρα), Κωνσταντίνος Αθυρίδης (πιάνο), Θοδωρής Βουτσικάκης (φωνή), Ανδρέας Σμυρνάκης (φωνή)

Λίγα λόγια για την παράσταση και τον δίσκο:

Η φλογερή και νοσταλγική μουσική του Μπουένος Άιρες μεταπλάθεται από την ομορφιά των αυτοσχεδιασμών και τη συνθετική δύναμη του Αργεντινού δεξιοτέχνη καθώς και με το παραδοσιακό ηχόχρωμα της κρητικής λύρας του Λευτέρη Ανδριώτη και τη μαγική μεσογειακή φωνή της Γεωργίας Βεληβασάκη.

“Aleli είναι ένα όνομα, ένα λουλούδι, ένα άρωμα, μια ιστορία, ένα τραγούδι, είναι το αποτέλεσμα ενός κύκλου συναντήσεων και αποχαιρετισμών από την Κρήτη ως το Buenos Aires.”

Όλα ξεκίνησαν πριν τρία χρόνια, μ΄ ένα δισταγμό στην αρχή, όπως είθισται, άλλωστε, μεταξύ αγνώστων, που, όμως, δεν άργησε να γίνει αληθινός ενθουσιασμός και να οδηγήσει σε μια εξαιρετικά δημιουργική σύμπραξη. Μετά από αμέτρητα e-mail, ανταλλαγές, δοκιμές, ταξίδια, ηχογραφήσεις, όλα μεταξύ Αθήνας, Μονάχου, Θεσσαλονίκης, Κρήτης και Μπουένος Άιρες, ολοκληρώθηκε το cd “Aleli- De Creta a Buenos Aires”.

Τα τραγούδια, γεμάτα με βιώματα που υπερβαίνουν το χρόνο, εκφράζουν το δράμα της προσφυγιάς, της απώλειας, την αγωνία όλων εκείνων που παλεύουν για μια θέση στον κόσμο και μαζί τον έρωτα, την ελπίδα της αναγέννησης, την ακούραστη εργασία της οικοδόμησης ενός πολιτισμού μέσα από το συγκερασμό διαφορετικών μουσικών κόσμων, αλλά τόσο κοντινών ως προς το ουσιαστικό τους περιεχόμενο. Αυτό έρχεται να προσφέρει το Aleli.

Στο cd συμμετέχουν βιρτουόζοι μουσικοί από την Αργεντινή, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελλάδα, όπως οι Marcelo Mercadante, Franco Luciani, Roman Bunka, Olivier Gatto, Λευτέρης Ανδριώτης, Ανδρέας Ζιάκας και Ιάσων Γερεμτζές. Καλλιτέχνες χωρίς σύνορα, σε καιρούς γεμάτους σύνορα, αποτυπώνουν τον καμβά της σύγχρονης ποιητικής και μουσικής εμπειρίας.

Οι ηχογραφήσεις και η επιμέλεια της παραγωγής έγιναν στο στούντιο Cue Productions στη Θεσσαλονίκη από τον Γιάννη Μαυρίδη, ενώ εκδόθηκε από την εταιρεία Enja+YellowBird Records με έδρα το Μόναχο της Γερμανίας. Διανέμεται στην Ελλάδα από την AN Music.

Τo CD κυκλοφορεί στις 2 Νοεμβρίου 2015.