Ένα απρόβλεπτο και ιδιοφυές άλμπουμ με την δημιουργική σφραγίδα της Αλέξιας, είναι το τριπλό cd “Re-bE”. Η Αλέξια, πειραματική και ανήσυχη,  με το νέο της πολυποίκιλο δίσκο μας ξεναγεί στον περίτεχνα ατμοσφαιρικό της κόσμο, προκαλώντας σπάνια και έντονα συναισθήματα με την εκλεκτή φωνή της.

Το “Re-bE” είναι ένας από τους μοναδικά εξαιρετικούς δίσκους που κυκλοφορούν, οπού ξετυλίγεται το συνθετικό και εκτελεστικό ταλέντο της Αλέξιας. Συνθέσεις υψηλής αισθητικής, γεμάτες αστείρευτη φαντασία, ερμηνείες άκρως σαγηνευτικές, με θέρμη κι αισθαντικότητα, ουσιαστικός πειραματισμός με σοφία και πείρα, σε συνεργασία με σύγχρονους και ακριβολόγους μουσικούς.

Με το άλμπουμ αυτό, η Αλέξια, ως δημιουργός και εκτελέστρια, ως παραγωγός και απόλυτη κυρίαρχος της δουλειάς της, χαράζει βήματα προς καινούριες μουσικές κατευθύνσεις και θέτει νέα υψηλά στάνταρντς στα δεδομένα της δισκογραφίας.

Η παραγωγή του άλμπουμ ξεκίνησε το 2000 και όπως λέει η ίδια:

Το “Re – bE” είναι για μένα ένας πολύ ιδιωτικός και ταυτόχρονα ένας πολύ ανοιχτός διάλογος με τον εαυτό μου. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του, το “Re – bE”, έφερε κοντά πάρα πολλούς ταλαντούχους ανθρώπους. Ελπίζουμε μέσω της μουσικής του να σας μεταφέρουμε όλη αυτή την αγάπη και καλοσύνη που μοιραστήκαμε.

Με το “Re-bE”, προσφέρω στον κόσμο, το καλύτερο μου, το πιο πολύτιμό μου, γι’ αυτή την στιγμή! Τις καλύτερες μου σκέψεις, επιθυμίες, μουσικές γνώσεις, συνεργασίες, νότες, μελωδίες, αρμονίες, ιδέες και έννοιες! Μέσα από την ψυχή μου, με καθαρότητα.

Με το “Re-bE” προτείνω σε όλο τον κόσμο να πραγματοποιεί άμεσα κάθε βαθιά του επιθυμία. Αυτό να είναι το πρώτο μας μέλημα. Οι βαθιές μας επιθυμίες ξέρουν που ανήκουμε και εμείς δεν τις εμπιστευόμαστε από όχι αρκετά έως καθόλου…

Μέσω του “Re-bE” έμαθα να πραγματοποιώ, να τιμώ κάθε επιθυμία μου:

Άμεσα. Τώρα, όχι αύριο!»

Σίγουρα η έκπληξη είναι μεγάλη για τον ακροατή του Re – bE. Πρόκειται για ένα ηχητικό κομψοτέχνημα, μεγαλειώδες και απροσδόκητο, με ουσιώδης συνθετική άποψη, άρτια παραγωγή και καλό γούστο.

Η Αλέξια, με τεράστια πείρα και ωριμότητα, διευρύνει το μουσικό της άνοιγμα και αφηγείται τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τα βιώματα της, χαρίζοντάς ερμηνείες γεμάτες συναίσθημα και μεγάλη ευελιξία, φανερώνοντας έτσι, το σύγχρονο της πρόσωπο. Έτσι, μας καλεί να αφεθούμε στην μυστικιστική μαγεία του Re-Be και στις ιδιαίτερες ιδέες που υπηρετεί.

Ο δίσκος ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο, στη Βουλγαρία, στη Μπρατισλάβα, στο Μανχάταν, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Συμμετέχει η Συμφωνική Ορχήστρα της Μπρατισλάβας. “Ηλεκτρισμός”, “Time/Love me”, “Raices volantes”, “My tango”, “You and I”, “This is our life”, ”Famagusta”, “Letter to the unborn”, “Η ώρα που περνά”, “The street I live”, “Sand or wind” είναι μόνο μερικά χαρακτηριστικά κομμάτια ενός σημαντικού έργου, του “Re-bE”, που πιστεύουμε πως θα αγγίξουν κάθε ακροατή.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί από την Performance Street, σε πρωτότυπη συσκευασία και συνοδεύεται από ένα επιμελημένο ένθετο booklet 208 σελίδων.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε: http://www.performancestreet.com/ και http://www.rebe.com/