Η μουσική παράσταση βασίζεται στο ομώνυμο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη και αποτελεί μία από τις εκδηλώσεις του 18ου

Φεστιβάλ Μήλου- Αύγουστος 2011.

Το «Όνειρο στο κύμα» θεωρείται ένα από τα πλέον τρυφερά και ερωτικά διηγήματα  του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Ο Μεγάλος Σκιαθίτης Πεζογράφος του ανοιχτού χώρου, ο λάτρης του μεγαλείου της φύσης, ο απλός και λιτός, γνώστης των ανθρώπινων σκέψεων και συναισθημάτων, ο απολογητής μιας ουσιαστικής θρησκευτικής συνείδησης, υπογράφει την ονειρική αναπόληση ενός ανεκπλήρωτου εφηβικού έρωτα.
Σαν όνειρο πλάι στο κύμα, ξετυλίγεται η παράστασή μας, όπου η μουσική, τα τραγούδια  με θέμα κυρίως τον έρωτα, συναντιούνται με τον λόγο του Παπαδιαμάντη και μαζί ταξιδεύουν και «κολυμπούν» στη θάλασσα του ονείρου.

Η δουλειά αυτή προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία στους θεατές να δουν τον Παπαδιαμάντη από μια άλλη οπτική γωνία και να αντιληφθούν όλη τη δύναμη του ποιητικού του λόγου.

Πρόκειται για μία «διαφορετική» παράσταση, ένα πρωτότυπο θέαμα και ακρόαμα, όπου η τέχνη της αφήγησης συναντάται με τη μουσική, και το χορό.

Εμπνευστής της ιδέας είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Δακτυλάς ο οποίος εμπνέεται το σκηνικό χώρο και δραματοποιεί με έναν πρωτότυπο τρόπο τον λόγο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Τον συνοδεύει στα κρουστά και τραγουδά η Γεωργία Λασσαδού, στο ούτι ο Τάσος Λίλης, χορεύει η Μαρία Πράντζου.

Σκηνοθεσία-ερμηνεία: Δημήτρης Δακτυλάς
Τραγούδι : Γεωργία Λασσαδού
Ούτι: Τάσος Λίλης
Χορεύει: η Μαρία Πράντζου