Η γκαλερί art s.a οργανώνει  στο Βουρκάρι της Τζιάς έκθεση design της Αλεξάνδρας Τσουκαλά με  χρηστικά αντικείμενα. Το τριήμερο του Αγίου

Πνεύματος 10, 11 και 12 Ιουνίου 2011 η έκθεση με επίκεντρο την art s.a. θα επεκτείνεται και σε χώρους εκτός γκαλερί που παραχωρήθηκαν από κατοίκους και επιχειρηματίες της Τζιας. Έτσι οι επισκέπτες περπατώντας στο λιμάνι του Βουρκαριού θα  βλέπουν φωτιστικά γλυπτά της Αλεξάνδρας Τσουκαλά σε αυλές, παράθυρα, μπαλκόνια, μπαρ, ξενοδοχεία, εστιατόρια, κήπους , δημιουργώντας έτσι ένα φωτεινό ιστό στο γραφικό λιμάνι.

Στον εξωτερικό  χώρο της γκαλερί θα παρουσιασθεί  η διαδραστική εγκατάσταση «Το φως της καρδιάς» που  παρουσιάσθηκε για πρώτη φορά στη Lighting Culture Biennale «LUMINALE 2010» στη Φρανκφούρτη. Ο καθένας θα μπορεί με εναλλασσόμενο φως και ήχο να δει και ν\’ ακούσει την καρδιά του.

Η Τσουκαλά βασισμένη στο ανθρώπινο σφυγμό και τον τρόπο με τον οποίο αυτός μπορεί να μεταγραφεί ως ήχος και εικόνα, κάνει το θεατή δημιουργό θεωρώντας την καρδιά του καθενός από εμάς ένα προσωπικό αυτοδύναμο έργο τέχνης καθώς με αφορμή τις αισθήσεις και τα συναισθήματα του κάθε επισκέπτη, καινούργιοι ήχοι και εικόνες αναπτύσσονται κάθε φορά.  

Όπως η ίδια η καλλιτέχνης δηλώνει \»Η πρόθεσή μου είναι να μεταφράσω τον  ρυθμό της καρδιάς σε φως παίζοντας με τα χρώματα.Ο σφυγμός σας μεταφέρεται με απόλυτη ακρίβεια μέσω του ηλεκτρονικού μηχανήματος σε φως.  Κάθε χτύπος της καρδιάς σας θα αλλάζει τα χρώματα.

Ο χτύπος της καρδιάς δεν είναι ορατός. Τον νιώθουμε χωρίς να μπορούμε να τον δούμε. Σήμερα η τέχνη και η τεχνολογία συνεργάζονται δίνοντας μου την δυνατότητα να ξεπεράσω αυτή την τυφλότητα και να μπορέσω να δω αυτό που δεν είναι ορατό. Κι αυτό να γίνει φως. Θα μπορούσε κανείς να πει  ότι  η ιδιαιτερότητες του κάθε σφυγμού δεν είναι παρά οι αισθήσεις του νου και πως τα χρώματα συμβολίζουν τα αισθήματα…”