Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου και ο Γιώργος Φακανάς, θα συναντηθούν στη μουσική σκηνή «Αθηνά Live», για ένα διήμερο συναυλιών με τίτλο «Χωρίς σύνορα».

Οι συναυλίες, θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 26 και 27 Απριλίου 2013, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο περιεχόμενό τους θα είναι εντελώς διαφορετικό.

Η Αλεξάνδρα Παπαστεφάνου είναι διεθνώς καταξιωμένη πιανίστα με συναυλίες με ορχήστρες, ρεσιτάλ και ηχογραφήσεις σε πολλές χώρες του κόσμου. Από την άλλη πλευρά ο Γιώργος Φακανάς αποτελεί μια συνεπή και σταθερή αξία στο χώρο της jazz και της δημιουργικής μουσικής, με πλούσιο συνθετικό, συγγραφικό και εκπαιδευτικό έργο αναγνωρισμένο διεθνώς.

 Γιώργος Φακανάς

Η συνεύρεση τους στη σκηνή του «Αθηνά Live», λοιπόν, δεν μπορεί παρά να αποτελεί σημαντικό μουσικό γεγονός. Δύο, φαινομενικά, αντίθετοι μουσικοί κόσμοι διερευνούν τα σημεία επαφής τους. Κοινός παρανομαστής το μόνιμο πάθος τους για το επόμενο βήμα. Η μουσική δεν τελειώνει ποτέ και οι διάφορες μορφές της δεν έχουν σύνορα. Ιδιαίτερα όταν υπηρετείται από μουσικούς με βαθειά συνείδηση και καθαρή ματιά. Στο διήμερο αυτό θα ακουσθούν συνθέσεις της Παπαστεφάνου  του Φακανά και του μεγάλου Αυστριακού συνθέτη και πιανίστα Friendrich Gulda.

Θα ερμηνευθούν από τους συνθέτες με την σύμπραξη στα σαξόφωνα του πιο ουσιαστικού Έλληνα σαξοφωνίστα Τάκη Πατερέλη.

Στα τύμπανα ο Βασίλης Ποδαράς.

Μουσική εμπειρία υψηλών απαιτήσεων, μουσική συνεύρεση χωρίς σύνορα.