Μια ιδιαίτερη συναυλία αφιερωμένη στο έργο του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα διοργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης στις 24 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 20:00, στην παλιά Όπερα της Φραγκφούρτης (Alte Oper Frankfurt). Την καλλιτεχνική ευθύνη της βραδιάς έχουν αναλάβει αφιλοκερδώς η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Αλεξάνδρα Γκράβας και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, μία από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Τα έσοδα της εκδήλωσης και οι δωρεές θα υποστηρίξουν κινητή μονάδα περίθαλψης των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα.

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης προωθεί την ανταλλαγή απόψεων σε εξειδικευμένους επιστημονικούς τομείς ενώ παράλληλα υποστηρίζει την αλληλοκατανόηση των λαών σε θέματα πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα με στόχο την υποστήριξη ιατρικών και κοινωνικών δομών στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτής της δράσης διοργανώνεται η μοναδική αυτή συναυλία στο εμβληματικό κτήριο της Παλιάς Όπερας της Φραγκφούρτης. Ο συνθέτης και τραγουδιστής Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο οποίος έχει σημαδέψει την ελληνική μουσική τα τελευταία 20 χρόνια, θα επισκεφθεί την Φραγκφούρτη με την μπάντα του για αυτήν την πολύ ιδιαίτερη εκδήλωση. Μαζί του η Αλεξάνδρα Γκράβας με την ιδιαίτερη φωνή της, η πιανίστρια Δέσποινα Αποστόλου-Hölscher από την Φραγκφούρτη και ο Έλληνας κιθαρίστας Παναγιώτη Μάργαρης, θα πλημμυρίσουν την Παλιά Όπερα της Φραγκφούρτης με την ελληνική μουσική των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη, Μελίνας Μερκούρη και άλλων.

Από την ίδρυση του το 1990, το ελληνικό Τμήμα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα έχει πραγματοποιήσει σειρά δράσεων και προγραμμάτων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. Τα τελευταία χρόνια οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα παρεμβαίνουν στην Ελλάδα για την υποστήριξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, οι οποίες δεν έχουν πρόσβαση στην ιατρική περίθαλψη. Σε αυτό το πλαίσιο, η οργάνωση αξιοποιεί την τεχνογνωσία και την εμπειρία που έχει αποκτήσει εδώ και 40 χρόνια μέσα από τα προγράμματά της σε ολόκληρο τον κόσμο. Η συναυλία θα υποστηρίξει οικονομικά τη λειτουργία κινητής μονάδας,  απαραίτητη για την ιατρική περίθαλψη ευάλωτων μετακινούμενων πληθυσμών.

O Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Χρήστος Χρήστου ανέφερε σχετικά με την ξεχωριστή αυτή συναυλία «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τόσο τους διοργανωτές όσο και τους καλλιτέχνες μέσα από την καρδιά μου για την πρωτοβουλία τους και να τους διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε όπου μας χρειάζονται οι συνάνθρωποί μας, σε μια συνεχή προσπάθεια να ξανακερδίσουν την ελπίδα».

Σημειώσεις

Ο Σύλλογος Ελλήνων Επιστημόνων Φραγκφούρτης προωθεί την ανταλλαγή απόψεων σε εξειδικευμένους επιστημονικούς τομείς ενώ παράλληλα υποστηρίζει την αλληλοκατανόηση των λαών σε θέματα πολιτισμού. Παράλληλα, ο σύλλογος διοργανώνει διάφορες φιλανθρωπικές εκδηλώσεις που έχουν ως στόχο την υποστήριξη κοινωνικά αδύναμων ανθρώπων. Περισσότερες πληροφορίες www.vga-frankfurt.de

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα (MSF) είναι μια διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση, που παρέχει επείγουσα βοήθεια σε άτομα που έχουν πληγεί από ένοπλες συγκρούσεις, επιδημίες, αποκλεισμό από την παροχή ιατρικής φροντίδας και φυσικές καταστροφές. Περισσότερες πληροφορίες www.msf.gr