Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει την όπερα του Britten, Albert Herring, για τρεις παραστάσεις στις 7, 10 και 12 Μαρτίου 2014.

Η δεύτερη όπερα δωματίου (1947) του Britten, γραμμένη για 13 τραγουδιστές και 12 όργανα, αποτελεί ένα από τα πιο πνευματώδη έργα του. Η οξύνοια της μουσικής, η κωμική φλέβα καθώς και το ταλέντο του συνθέτη για σάτιρα και παρωδία, φτάνουν εδώ στο έπακρο. Η δεξιοτεχνία του Britten να συνδυάζει εντελώς διαφορετικούς χαρακτήρες σε ευφυή φωνητικά ensemble γίνεται ολοφάνερη. Δεν πρόκειται όμως για μια απλοïκή φάρσα: ο νεαρός Άλμπερτ, πιεσμένος από μια υπερβολικά προστατευτική μητέρα κι ένα ασφυκτικό και συντηρητικό κοινωνικό περιβάλλον, θα βιώσει μια απελευθερωτική εμπειρία χάνοντας την αθωότητά του (αγαπημένο θέμα του συνθέτη), κερδίζοντας όμως έτσι μια σωτήρια ενηλικίωση.

Η παραγωγή αυτή πραγματοποιείται με κορυφαίους νέους Έλληνες τραγουδιστές που διαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό και που επιλέχθηκαν έπειτα από σειρά σχετικών ακροάσεων.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το μουσικό σχήμα Orpheus Soloists, στο πλαίσιο του θεσμού “Ensemble in Residence”.

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Καρατζά
Σκηνογραφία – Κοστούμια: Αθανάσιος Κολαλάς
Φωτισμοί: Στράτος Κουτράκης, Έλενα Κώτση
Μουσική Προετοιμασία: Γιάννης Ζγούρας, Βαλέρια Χαριτίδου
Βοηθός Σκηνογράφου: Μαρία Μυλωνά
Βοηθός Ενδυματολόγου: Λένα Τζαμπάζη
 
Albert Herring: Ιωάννης Κάβουρας
Mrs. Herring: Φωτεινή Αθανασάκη
Mr. Upfold, the Mayor: Θέμης Μπασδέκης
Miss Wordsworth: Νίνα Κουφοχρήστου
Superintendant Budd: Βασίλης Τσανακτσίδης
Mr. Gedge: Christopher Holman
Sid: Δημοσθένης Σταυριανός
Florence: Ειρήνη Τζανετουλάκου
Lady Billows: Σωτηρία Γιαννούδη
Cis: Κατερίνα Κάιφα
Harry: Αριστείδης Πάντος
Nancy: Σταματία Μολλούδη
Emmie: Σεραφεία Μάγγου

Orpheus Soloists
Μουσική Διεύθυνση: Λίζα Ξανθοπούλου

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Περικλής Σταύρου, Αλέξανδρος Καλτζίδης, Θεοδόσης Φυλακτός, Αρσένιος Γαβριηλίδης, Αγάπη Παπαθανασιάδου