Μετά από απαίτηση μεγάλου αριθμού θεατών το θέατρο Άττις παρουσιάζει και πάλι τις παραστάσεις «Alarme» και «Μάουζερ» από τον Οκτώβριο και …

Νοέμβριο αντίστοιχα. Συγκεκριμένα:

ALARME – ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Η επιτυχημένη παράσταση ALARME, σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου επαναλαμβάνεται για δεύτερη χρονιά από τις 28 Οκτωβρίου στο Θέατρο Άττις, μετά από απαίτηση πολλών θεατών. Η παράσταση, την οποία μέχρι τώρα έχουν παρακολουθήσει 9.000 θεατές, έχει δεχτεί θερμές κριτικές από τον ελληνικό και διεθνή τύπο κι έχει προσκληθεί από φεστιβάλ του εξωτερικού. Το ALARME είναι μια σκηνική σύνθεση με αφορμή την αλληλογραφία μεταξύ της βασίλισσας Ελισάβετ Α και της Μαρίας Στιούαρτ.

Σκηνοθεσία-Σκηνική εγκατάσταση Δραματουργική σύνθεση: Θεόδωρος Τερζόπουλος
Κοστούμια: ΛΟΥΚΙΑ
Μουσική: Παναγιώτης: Βελιανίτης
Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος
 Κωνσταντίνος Μπεθάνης
Hair styling: Δημήτρης Παλαιολόγου
Τεχνικός υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Μπεθάνης
Εκτέλεση σκηνικής εγκατάστασης: Χαράλαμπος Τερζόπουλος
Υπεύθυνη παραγωγής: Μαρία Βογιατζή
Φωτογραφίες: Γιοχάννα Βέμπερ

Αφηγητής: Τάσος Δήμας
Μαρία Στιούαρτ: Αγλαΐα Παππά
Ελισάβετ: Σοφία Χιλλ

«Θέμα της παράστασης είναι η σύγκρουση των δυο γυναικών μέχρι θανάτου. Υπάρχει μια διαρκής επιθυμία συγχώνευσης, η οποία τις τρομάζει, γιατί σημαίνει και την κατάλυση των ορίων της ατομικότητάς τους, την κατάλυση του Εγώ. Απωθούν τον ακατανίκητο συγχωνευτικό πόθο μέσα από ένα παιχνίδι διαρκούς έλξης και απώθησης. Πίσω από τον πόλεμο ελλοχεύει ένας ερωτισμός, ένας έρωτας απόλυτος, συγχωνευτικός που τις τρομάζει πολύ περισσότερο από το μίσος και τη βία. Αυτή η δυναμική, που παραμένει άρρητη μέχρι τέλους, τις οδηγεί στην κατάρρευση και την απόλυτη καταστροφή».

Πρεμιέρα: Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή στις 19.00
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20.15
Τιμή εισιτηρίου: 20€ (κανονικό), 15€ (φοιτητικό)

 

ΜΑΟΥΖΕΡ – ΘΕΑΤΡΟ ΑΤΤΙΣ – ΑΘΗΝΑ

Μετά από απαίτηση μεγάλου αριθμού θεατών επαναλαμβάνεται για τέταρτη χρονιά, από τις 2 Νοεμβρίου, η βραβευμένη παράσταση του Θεάτρου Άττις Μάουζερ του Χάινερ Μύλλερ σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου. Το Μάουζερ θα παρουσιάζεται, παράλληλα με το ALARME, στο νέο χώρο του Άττις, στη Λεωνίδου 12 (απέναντι από το Θέατρο Άττις). Η παράσταση αφιερώνεται στη μνήμη του δασκάλου και συνεργάτη του Θεόδωρου Τερζόπουλου, Χάινερ Μύλλερ, και της αγωνίστριας του ΕΛΑΣ Μαρία Μπέικου.

Μετάφραση: Ελένη Βαροπούλου
Σκηνοθεσία-Σκηνική εγκατάσταση: Θεόδωρος Τερζόπουλος
Μουσική: Παναγιώτης Βελιανίτης
Φωτισμοί: Θεόδωρος Τερζόπουλος
Κωνσταντίνος Μπεθάνης

Ερμηνεύουν: Θανάσης Αλευράς
Στάθης Γράψας
Αντώνης Μυριαγκός
Αλέξανδρος Τούντας
Συμμετέχουν Θεόδωρος Τερζόπουλος
Σοφία Μιχοπούλου

\”Εμπνευσμένο από το διδακτικό δράμα «Το μέτρο» του Μπρεχτ, αλλά και την αισθητική του ιαπωνικού θεάτρου Νο, και τοποθετημένο χρονικά στην εποχή του ρώσικού εμφυλίου πολέμου μεταξύ Μπολσεβίκων και υπερασπιστών του τσαρικού κατεστημένου το «Μάουζερ» παρουσιάζει μια ιδιότυπη δίκη, για να αναδείξει την πρωτόγονη δυναμική βίας, που ενδέχεται να προκύψει στην εξέλιξη της οποιασδήποτε επανάστασης, απομακρύνοντάς την, τουλάχιστόν προσωρινά, ριζικά από τους αρχικούς της στόχους και καθιστώντας ακόμα και την μελλοντική επίτευξή τους εξαιρετικά αμφίβολη. Στα πλαίσια αυτής της προοπτικής, το κοινωνικό φαινόμενο της επανάστασης αποκτά – εκτός από τα πολιτικά του χαρακτηριστικά – και μία έντονα οντολογική διάσταση.\”

Πρεμιέρα: Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τετάρτη, Κυριακή στις 18.30
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 20.00
Τιμή εισιτηρίου: 20€ (γενική είσοδος)
Διάρκεια παράστασης: 1 ώρα
Ώρες ταμείου: 10πμ-2μμ και 7μμ-9μμ
Τιμή εισιτηρίου: 20€ (γενική είσοδος)