Οι Green Day ανακοίνωσαν την Κυριακή ότι ακύρωσαν τη συναυλία τους στις 29 Μαΐου στο Στάδιο Σπαρτάκ στη Μόσχα. Η απόφαση ελήφθη μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

«Με βαριές καρδιές, υπό το φως των γεγονότων, αισθανόμαστε ότι είναι απαραίτητο να ακυρώσουμε την επερχόμενη συναυλία μας στη Μόσχα στο Στάδιο Σπαρτάκ» ανέφερε το συγκρότημα σε δήλωσή του στο Variety. «Γνωρίζουμε ότι αυτή η στιγμή δεν είναι για ροκ σόου σε στάδια, είναι πολύ σημαντικότερη από αυτό».

«Αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι το ροκ εν ρολ είναι για πάντα και είμαστε σίγουροι ότι θα υπάρξει ο χρόνος και ο τόπος για να επιστρέψουμε στο μέλλον. Μείνετε ασφαλείς» πρόσθεσαν οι Green Day.

Συναυλίες έχουν προγραμματίσει στη Ρωσία οι Saint Jhn, Khalid, OneRepublic, Disclosure, Killers, My Chemical Romance, Iggy Pop, Iron Maiden, Imagine Dragons και Eric Clapton.

O Τζεφ Μιλ, ατζέντης του Paradigm Agency με έδρα το Λονδίνο δήλωσε στο Variety: «Έχουμε πολλά συγκροτήματα που πρόκειται να εμφανιστούν εκεί από τον επόμενο μήνα μέχρι το καλοκαίρι – rock και alternative καλλιτέχνες και πολλούς της ηλεκτρονικής μουσικής. Ως έχει, δεν βλέπω καμία από αυτές τις συναυλίες να μπορεί να πραγματοποιηθεί. Η Ουκρανία είναι προφανώς μια ενεργή εμπόλεμη ζώνη, επομένως είναι αδύνατο να γίνει συναυλία εκεί, και στη Ρωσία, πρώτον, κάθε κυβέρνηση συμβουλεύει τους πολίτες της να μην μεταβούν εκεί εκτός και αν είναι σημαντική υπόθεση – το ροκ εν ρολ πιθανότατα δεν θεωρείται – αλλά επιπλέον, πολλοί καλλιτέχνες δεν θα ήθελαν να εκληφθεί ότι υποστηρίζουν τις ενέργειες αυτής της κυβέρνησης αυτή τη στιγμή».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ