Λίγο πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης Εκ νέου, Μια νέα γενιά Ελλήνων καλλιτεχνών το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης μας προσκαλεί το Σάββατο 5 Απριλίου από τις 12.00 έως τις 17.00 σε ένα συμμετοχικό πικ –νικ στην εγκατάσταση ΑΚΤΙΝΑ*, που φιλοξενείται στο προαύλιο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
 

Οι δημιουργοί της ΑΚΤΙΝΑΣ*, οι ομάδες City Index Lab και Energize θα γνωριστούν με το κοινό, θα συζητήσουν και κυρίως θα χρησιμοποιήσουν το έργο, κάνοντας πικ-νικ και βάζοντας στην πρίζα, τις συσκευές που θα επιλέξουν να φέρουν μαζί τους.
 

Η ΑΚΤΙΝΑ* είναι ένας ενεργειακά αυτόνομος σταθμός φόρτισης προσωπικών ηλεκτρονικών φορητών και άλλων συσκευών. Εντάσσεται σε μία ευρύτερη ιδέα, σύμφωνα με την οποία “αστικές πρίζες” που χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια κατανέμονται στον ιστό πόλεων ή μικρότερων οικισμών, συστήνοντας παραγωγικά τοπικά δίκτυα “πράσινης” ηλεκτρικής ενέργειας, που εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες των χρηστών του δημόσιου χώρου.
 

Καφές, τσάι, εδέσματα και μουσική θα συνοδεύσουν τη συνάντηση και θα …παραχθούν από τις συσκευές που θα συνδεθούν στο σταθμό.Όσοι επισκέπτες επιθυμούν, καλούνται να συνεισφέρουν  με οτιδήποτε θεωρούν (τρόφιμο ή συσκευή) ότι μπορεί να ενδυναμώσει τις δυνατότητες κοινωνικοποίησης που η ΑΚΤΙΝΑ* προσφέρει.

Η ΑΚΤΙΝΑ* υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), στο πλαίσιο του προγράμματος Creativity: Innovative Models of Production and Access (CIMPA).