Το Passport Art παρουσιάζει τις Ακροάσεις με τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, για δύο Τετάρτες του Δεκέμβρη με καλεσμένους τη Δήμητρα Γαλάνη και τον Σταμάτη Κραουνάκη.

«Κάποτε η ακρόαση ενός δίσκου ήταν ιεροτελεστία. Μαζευόμασταν στα σπίτια φίλων με κρασί και κουβέντα, κάποιος πατούσε το play κι ένα ξεχωριστό γεγονός είχε συντελεστεί. Η σειρά των «ακροάσεων» έχει στόχο να μας φέρει σε επαφή με την ξεχασμένη εμπειρία της ακρόασης. Η νέα εποχή – με τους φρενήρεις ρυθμούς της, τον τεράστιο όγκο μουσικών πληροφοριών και την άμεση πρόσβαση σε μεμονωμένα, διάσπαρτα κομμάτια, έχει διασπάσει την ιερή ενότητα της ακρόασης ενός δίσκου.

Στις «Ακροάσεις» θα θυμηθούμε αυτή την αίσθηση, έχοντας στην παρέα μας τους δημιουργούς κι ερμηνευτές κάποιων από τους πιο εμβληματικούς δίσκους της ελληνικής δισκογραφίας. Σε χαλαρή ατμόσφαιρα, σαν να βρισκόμαστε στο σαλόνι ενός φιλικού σπιτιού, θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους, να μάθουμε τις συνθήκες και τα αισθήματα που γέννησαν σημαντικά τραγούδια της ελληνικής μουσικής, αλλά πάνω απ’ όλα να μοιραστούμε τη συγκίνηση της πραγματικής ακρόασης – μιας «τέχνης» που μοιάζει να χάνεται στο χρόνο».

Οι ίδιοι οι δημιουργοί θα επιλέγουν «τον εμβληματικό δίσκο της καριέρας τους» και ο δίσκος θα ανακοινώνεται την ίδια εβδομάδα.

Καλεσμένοι:

Τετάρτη 10/12 με τη Δήμητρα Γαλάνη
Τετάρτη 17/12 με τον Σταμάτη Κραουνάκη