Ο οργανισμός νεολαίας EUphoria Youth Lab με την συνεχή του στήριξη στις πρωτοβουλίες νέων, είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ίδρυση της πρώτης ελληνογερμανικής συμφωνικής ορχήστρας νέωνΕΓοΝ (DGjO- Griechisch-Deutsches Jugendorchester). Η ορχήστρα θα αποτελείται από νέους μουσικούς, Έλληνες και Γερμανούς ηλικίας 18-28 ετών φοιτητές ή απόφοιτους ελληνικών / γερμανικών ανώτατων μουσικών σχολών ή ωδείων.

Στόχοι

Κεντρικός άξονας της ορχήστρας θα είναι η αλληλεπίδραση και η αμοιβαία κατανόηση της κουλτούρας των δύο λαών, η μάθηση και η διεύρυνση των κοινωνικών και μουσικών οριζόντων των συμμετεχόντων μουσικών. Ταυτόχρονα, σημαντικό στοιχείο των καλλιτεχνικών αναζητήσεων και εν γένει της δομής και δράσης της καλλιτεχνικής αυτής κοινότητας θα αποτελέσουν η διάδοση σε νέα και νεανικά κοινά της ευρωπαϊκής -και κατά μεγάλο μέρος γερμανικής- μουσικής παράδοσης και η ανάδειξη των ενοποιητικών αισθητικών στοιχείων με την κλασική αρχαιότητα ως ενοποιητικό στοιχείο της κοινής μας ευρωπαϊκής καταγωγής.

Τομείς Δραστηριοποίησης

Οι δραστηριότητες της ορχήστρας θα περιλαμβάνουν πρόβες και συναυλίες τόσο σε ελληνικό έδαφος όσο και σε γερμανικό, συνδυασμένες με τις αντίστοιχες επισκέψεις σε μουσεία και χώρους μνήμης σε αμφότερα τα δύο κράτη. Επιπλέον, τα μέλη της ορχήστρας θα συμμετέχουν όλο το χρόνο σε προγράμματα ανταλλαγής νέων με την στήριξη του Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας και του Erasmus+.

Ακροάσεις

Για την στελέχωσή της η Ελληνογερμανική Ορχήστρα Νέων – ΕΓοΝ (Deutsch-Griechische Jugendorchester – DGjO) θα διενεργήσει για πρώτη φορά ακροάσεις.

Δια ζώσης ακροάσεις θα πραγματοποιηθούν στις 29.10.2023 στο Εθνικό Ωδείο Υμηττού ώρες 17.30-21.30. Για όσους κατοικούν εκτός Αθήνας η αποστολή των βίντεο θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 28.10 στο dgjo.office@gmail.com

Αφορούν Έλληνες μουσικούς, φοιτητές ή απόφοιτους ελληνικών μουσικών σχολών ή πανεπιστημίων έως 28 ετών. Ωστόσο, και μολονότι προτιμάται η δια ζώσης παρουσία, για φοιτητές που διαμένουν εκτός Αθηνών ή στο εξωτερικό θα δοθεί η δυνατότητα ακρόασης μέσω αποστολής βίντεο.

Θα διατίθεται πιανίστας σε περίπτωση που ζητηθεί για την συνοδεία του κοντσέρτου. Αυτονοήτως ο κάθε μουσικός δύναται να έρθει με δικό του συνεργάτη πιανίστα.

Νέα προθεσμία αιτήσεων: 24.10.2023

Για περισσότερες πληροφορίες, το ρεπερτόριο και για αιτήσεις συμμετοχής εδώ και για επιπλέον ερωτήσεις και διευκρινίσεις: dgjo.office@gmail.com

Η δημιουργική ομάδα

  • Κέλλυ Μανούδη
  • Μαριάνθη Καραγιάννη
  • Ορέστης Μπίλιος