Ο Τόμας Όστερμαϊερ δίνει τη σκηνοθετική του άποψη στο σαιξπηρικό έργο και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε συμπαραγωγή του Schaubühne am Lehniner Platz Berlin και του Φεστιβάλ της Αβινιόv, ανεβαίνει στην Ελλάδα, σε παγκόσμια πρεμιέρα.

Ο Τόμας Όστερμαϊερ δίνει τη σκηνοθετική του άποψη στο σαιξπηρικό έργο και στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, σε συμπαραγωγή του Schaubühne am Lehniner Platz Berlin και του Φεστιβάλ της Αβινιό, ανεβαίνει στην Ελλάδα, σε παγκόσμια πρεμιέρα.


Ποιο βιβλίο κρατάει ο βερολινέζος Αμλετ, κυνηγώντας το φάντασμα στο κάστρο της Ελσινόρης; Οι κλασικοί συγγραφείς θέτουν ερωτήματα ανοικτά σε πολλαπλές ερμηνείες και ο Τόμας Όστερμαϊερ επιχειρεί μια ακόμη ανάγνωση του σαιξπηρικού κειμένου: Αμλετ (1601), σε παγκόσμια πρεμιέρα.


Σκηνοθετώντας έργα του παρελθόντος με σύγχρονες προσεγγίσεις ο Όστερμαϊερ αποτελεί μάι από τις πιο δυναμικές προσωπικότητες της Ευρώπης.


Δομεί τις παραστάσεις του σαν μουσικές παρτιτούρες δίνοντας πρωτεύοντα ρόλο στον ηθοποιό και στην ενέργεια της σωματικότητάς του, ενώ η ρεαλιστική γραφή του αναδεικνύει κρυφές διαστάσεις του πραγματικού.


Με προσωπικό σκηνικό στίγμα και πάθος για την έρευνα -διευθυντής της ιστορικής Schaubühne από το 1999- ο σαραντάχρονος σκηνοθέτης επηρεάστηκε από τη σκέψη του Αρτώ και το έργο των Άιζενσταϊν και Μέγερχολντ.


Info
Αμλετ
7 έως 9 Ιουλίου, στις 21.00
Πειραιώς 260, Χώρος Δ
Εισιτήρια: 30, 20 (μειωμένο) και 15 (φοιτητικό κ.α.)
Link: www.schaubuehne.de