Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μαζί συζητώντας για την λογοτεχνία, την τέχνη, τις ιδέες αλλά και με live streaming θέατρο. Μένουμε μαζί και στα δύσκολα.

Σάββατο 2 Μαίου πάμε… θέατρο

Μια εκπληκτική διαδρομή στη μοναδική σωζόμενη τριλογία του αρχαίου δράματος με τους Στάθη Μαυρόπουλο, Ιωάννα Λαμνή, Διονύση Καραθανάση, με γνώση και σεβασμό για τον Αισχύλο, απίθανα ευρήματα, διαρκείς εναλλαγές τόνου και ύφους και γέλια. Ναι, γέλια!

Κρατήσεις αποκλειστικά με email στο [email protected] (θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας)
Ώρα: 21:00
Συμμετοχή: ελεύθερη

Η παράσταση

Όταν ένας άνθρωπος του θεάτρου αποφασίζει ν’ ασχοληθεί με ένα από τα αριστουργήματα του αρχαίου δράματος νιώθει ένα ιερό σύννεφο να τον ακολουθεί και να σκιάζει τα βήματα του. Το ίδιο περίπου αντιμετωπίζει και ένας θεατής όταν αναρωτιέται αν θα αντέξει να παρακολουθήσει την εν λόγω παράσταση. Στην παράσταση «Αισχύλου Ορέστ3ια μια διαδρομή..» οι δημιουργοί της απελευθερώνονται από τα ιερά σύννεφα και οι θεατές απολαμβάνουν το αριστούργημα του δυτικού πολιτισμού γελώντας.

Με σεβασμό στη μοναδική σωζόμενη τριλογία αρχαίου δράματος, η παράσταση ταξιδεύει τους θεατές στην εποχή που παιζόταν στην αρχαία Αθήνα, αλλά και στο ίδιο το δράμα με μια απενοχοποιημένη και απόλυτα διασκεδαστική διαδρομή μέσα από 500 επιλεγμένους στίχους του Αγαμέμνονα, των Χοηφόρων και των Ευμενίδων, φιλτραρισμένους από την πολυετή έρευνα σχολιαστών, φιλολόγων, δραματολόγων, όπως του Saimon Goldhill, του Albin Lesky, του F.D.H Kitto, του Νίκου Χουρμουζιάδη κ.α.

Οι συντελεστές της παράστασης λαμβάνοντας μέρος στο πρόγραμμα “Συντροφιά την εποχή του εγκλεισμού” της Thessaloniki Walking Tours και της Athens Walking Stories προσάρμοσαν την παράσταση για την διαδικτυακή πλατφόρμα Zoom. Πάντα υπάρχει τρόπος να έρθει κανείς πιο κοντά στους ανθρώπους.

Συντελεστές (για την διαδικτυακή έκδοση)

Δραματουργική επιμέλεια: Η ομάδα
Μετάφραση: Γιώργος Φράγκογλου
Σκηνοθεσία: Στάθης Μαυρόπουλος
Σκηνικά – Κοστούμια: Μαρία Καβαλιώτη
Επιμέλεια κίνησης: Μαριάνθη Ψωματάκη
Ειδικές κατασκευές: Γιώργος Μαυρόπουλος
Λήψη Βίντεο: Αλέξανδρος Καντόρος
Trailer: Γιώργος Κόγιας

Ερμηνεύουν
Διονύσης Καραθανάσης
Ιωάννα Λαμνή
Στάθης Μαυρόπουλος