Η Έλενα Χριστοδούλου και ο Παναγιώτης Πετράκης παρουσιάζουν μια συναυλία μουσικής δωματίου

με τραγούδι και πιάνο, μια ενδιαφέρουσα συναυλία με ένα πρόγραμμα που σκοπό της έχει να μας ταξιδέψει στον κόσμο της ελληνικής και αμερικανικής μουσικής, όπως μας παρουσιάζεται από τα έργα των πλέον καταξιωμένων δημιουργών της ιστορίας του κινηματογράφου και μουσικού θεάτρου.

Στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου στην Ελευσίνα, στο πλαίσιο του φεστιβάλ των Αισχυλείων, θα παρουσιαστούν τραγούδια αλλά και έργα για πιάνο των Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι, Κ. Γιαννίδη, Ν. Χατζηαποστόλου, C. Porter, Rodgers & Hammerstein, G. Gershwin κ.α.

Έλενα Χριστοδούλου, πιανίστα

Η Έλενα Χριστοδούλου έλαβε το Δίπλωμα Πιάνου με βαθμό Άριστα παμψηφεί, 1ο βραβείο και χρυσό μετάλλιο με καθηγητή τον Δημήτρη Τουφεξή.  Το 2000 αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος, όπου έλαβε πτυχίο από το τμήμα Μουσικών Σπουδών με Υψίστη Διάκριση.

Με υποτροφίες των ιδρυμάτων Fulbright, Ωνασείου, καθώς και υποτροφία από το Boston Conservatory of Music, πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο πιάνο, με καθηγητή τον Michael Lewin. Ανά περιόδους έχει μελετήσει κοντά σε μεγάλους πιανίστες της εποχής μας, όπως Leon Fleisher, Jacob Lateiner, Aquilles delle Vigne, Nicolae Petrof, Marcella Crudelli.     
     
Έχει σημαντική καλλιτεχνική παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό και έχει κερδίσει βραβεία και τιμητικές διακρίσεις σε πανελλήνιους αλλά και διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου.

Πρόσφατα, έδωσε ατομικό ρεσιτάλ πιάνου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, καθώς επίσης δύο ατομικά ρεσιτάλ πιάνου στην Όπερα του Καΐρου και στην Όπερα της Αλεξάνδρειας, τα οποία εισέπραξαν εξαιρετικές κριτικές. 

Έχει δώσει πολυάριθμα ρεσιτάλ στις Η.Π.Α και με αφορμή την έντονη καλλιτεχνική της δραστηριότητα έχει προσκληθεί ως σολίστ από την  αμερικανική, ελβετική, ιταλική, αιγυπτιακή, και σερβική πρεσβεία  με στόχο την ανάδειξη της ελληνικής αλλά και ευρωπαϊκής μουσικής.

Επίσης, έχει στο ενεργητικό της πολυάριθμες συναυλίες μουσικής δωματίου σε Ευρώπη και Αμερική και έχει συνεργαστεί με σημαντικούς μουσικούς, μεταξύ των οποίων τον Θ. Κερκέζο, με ένα ευρύ ρεπερτόριο από την μπαρόκ μέχρι την σύγχρονη εποχή.

Με αφορμή την ανάδειξη έργων Ελλήνων συνθετών για δύο πιάνα, συνεργάζεται με την Χριστίνα Παντελή ερμηνεύοντας έργα αφιερωμένα στις ίδιες, συχνά σε πανελλήνια αλλά και παγκόσμια πρώτη εκτέλεση.

Παναγιώτης Πετράκης   

       
Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Παναγιώτης Πετράκης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο στη Σχολή Βεάκη, κλασσικό τραγούδι με τον διάσημο βαρύτονο Κώστα Πασχάλη και μεταπτυχιακά (musical theatre) στη Νέα Υόρκη ως υπότροφος του Ιδρύματος Fulbright.

Σημαντικούς σταθμούς στην μέχρι σήμερα πορεία του αποτελούν:
Η συνεργασία του με την ομάδα «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη στα έργα «Ιχνευτές Σάτυροι» και «Τρωάδες», η συμμετοχή του ως σολίστ στη συμπαραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του Κ.Θ.Β.Ε. και του Δ.Π.Θ. Βέροιας, «Follow the Fellow Who Follows a Dream» και η συμμετοχή του στην οπερέτα «Οι Απάχηδες των Αθηνών» του Ν. Χατζηαποστόλου στην Εθνική Λυρική Σκηνή.    

Από το 2001 έως το 2003, κατά την διάρκεια της παραμονής του στις Η.Π.Α. έλαβε μέρος στις παραστάσεις «Copacabana, the musical», «Some Enchanted Evening» των Rodgers & Hammerstein και «Camelot».

Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συμμετείχε σε μιούζικαλ για παιδιά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, και σε πλήθος παραστάσεων. Έχει τη χαρά να έχει συνεργαστεί με πολύ σημαντικούς σκηνοθέτες όπως: Σταμάτης Φασουλής, Γιάννης Κακλέας, Γιάννης Καραχισαρίδης, Θωμάς Μοσχόπουλος, Κοραής Δαμάτης, Γιάννης Διαμαντόπουλος κ.α.

Έχει πραγματοποιήσει προσωπικές συναυλίες σε Ελλάδα και Αμερική και τα τελευταία τρία χρόνια συνεργάστηκε με την Νίνα Λοτσάρη, στις μουσικές παραστάσεις  «Copacabana, the show», «Floss Royal» και «Vendetta».  Στην τηλεόραση μεταξύ άλλων έχει εμφανιστεί στις σειρές: «Τα παιδιά της γειτονιάς» και «Μαρία, η άσχημη» και φέτος πρωταγωνιστεί για δεύτερη σαιζόν στην επιτυχημένη καθημερινή, δραματική σειρά «Τα Μυστικά της Εδέμ».