Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος συνεχίζοντας την έρευνα της στη Κρητική Αναγέννηση παρουσιάζει το δεύτερο σχεδίασμα

της Ερωφίλης σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα (Έπαινος Σκηνοθεσίας 2008, Ένωση Ελλήνων Κριτικών). Το πρώτο σχεδίασμα, Ερωφίλη ΑΣΚΗΣΗ 1, περιόδευσε με επιτυχία το 2009 στην Κρήτη.

Η δεύτερη αυτή προσέγγιση στο έργο ασχολείται με τη θεατρικότητα του κειμένου του Χορτάτση και κατά πόσο αυτή μπορεί να έλκει στοιχεία από την Κρητική παράδοση ιδιαίτερα όσον αφορά στα ζητήματα εκφοράς του λόγου.

Η εξαιρετική ζωντανή μουσική και η αμεσότητα του λόγου είναι τα στοιχειά που χαρακτηρίζουν την ατμοσφαιρική αυτή παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε και στην μικρή Επίδαυρο στις 30 και 31 Ιουλίου, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος
H Εταιρεία Θεάτρου Χώρος ιδρύθηκε το 2004. Πρόκειται για έναν Περιοδεύοντα Θίασο Ρεπερτορίου. Έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής την Γκόλφω, τον Απόκοπο, τις Νούτικες Κωμωδίες και την Ερωφίλη – το καθένα σε μια σειρά από εκδοχές – στην ελληνική περιφέρεια (πάνω από 250 παραστάσεις σε περιοδεία) αλλά και εκτός συνόρων σε διεθνή φεστιβάλ εκπροσωπώντας την χώρα, ενώ ο θίασός της σε συνεργασία με το Εθνικό Θέατρο παρουσίασαν τα έργα Λιωμένο Βούτυρο (2008) και Recycle (2010). 

Το 2007 βραβεύτηκε από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για το σύνολο της ερευνητικής της δραστηριότητάς, ενώ έχει συνεργαστεί με περιφερειακούς πολιτιστικούς οργανισμούς, ΔΗΠΕΘΕ, Πανεπιστημιακά και Κοινωφελή Ιδρύματα, Ιδιωτικά Θέατρα, το ΚΘΒΕ,  το Εθνικό Θέατρο, Διεθνή Φεστιβάλ κ.α.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Σίμος Κακάλας
Επεξεργασία Κειμένου: Μαργαρίτα Κρανά
Φιλόλογος: Ναταλία Δεληγιαννάκη
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μάρθα Φωκά
Κινησιολογία: Δημήτρης Σωτηρίου
Φωτισμός: Περικλής Μαθιέλλης
Διεύθυνση Παραγωγής: Στέλα Τενεκετζή
 

Ηθοποιοί
Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου, Γιάννος Περλέγκας
Χρήστος Σαπουντζής

Μουσικοί: Κωστής Κυριτσάκης, Γιάννης Παπαδόπουλος