Η προσφυγική κρίση με τη ματιά του πιο πολιτικοποιημένου και επιδραστικού καλλιτέχνη της εποχής μας. Σκέψεις και αποφθέγματα, χωρισμένα σε ενότητες: Ανθρωπότητα, Κρίση, Σύνορα, Εξουσία, Εκτοπισμός, Ελευθερία, Δράση.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ

Γλύπτης, φωτογράφος, αρχιτέκτονας, κινηματογραφιστής, συγγραφέας και ακτιβιστής, ο Ai Weiwei συνδέει κάθε έργο του με επίκαιρα ζητήματα.

Έχει ταξιδέψει σε πολλές χώρες του κόσμου και έχει μείνει πολύ καιρό στην Ελλάδα, στη Λέσβο και στην Ειδομένη, συζητώντας με πρόσφυγες. Τα ταξίδια του αυτά ήταν η αφορμή για μεγάλες και εξαιρετικά επιτυχημένες εκθέσεις στη Νέα Υόρκη, στο Βερολίνο, στο Λονδίνο αλλά και στην Αθήνα, στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, το 2016, καθώς και για ένα ντοκιμαντέρ με προσωπικές ιστορίες των ανθρώπων που συνάντησε σε κέντρα υποδοχής προσφύγων.

Αυτό το βιβλίο είναι το απόσταγμα των σκέψεων στις οποίες τον οδήγησαν αυτά τα ταξίδια και των δηλώσεων που έκανε στις πάρα πολλές συνεντεύξεις του σε ΜΜΕ όλου του κόσμου.

Ai Weiwei

Ο Άι Γουεϊγουέι είναι ίσως ο διασημότερος σύγχρονος Κινέζος καλλιτέχνης και ένας από τους δυναμικότερους ακτιβιστές κατά του αυταρχικού καθεστώτος της χώρας του. Η τέχνη του και οι δράσεις του, που εκτείνονται σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα πιο επίκαιρα και ουσιώδη πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας.