Το περιοδικό Gr Design γιορτάζει έναν χρόνο από την έκδοσή του στο Ρομάντσο, το Σάββατο 29 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ.

Η συντακτική επιτροπή του περιοδικού θα παρουσιάσει μια σύντομη αναδρομή στα τεύχη που έχουν εκδοθεί, ενώ παράλληλα θα γίνει και η τελετή απονομής του διαγωνισμού Αγώνες Νέων Σχεδιαστών που διοργανώνει για πρώτη φορά φέτος το περιοδικό.

Οι Αγώνες Νέων Σχεδιαστών είναι ένας διαγωνισμός που διοργανώνεται από το περιοδικό Gr Design και βρίσκεται υπό την αιγίδα της Ένωσης Γραφιστών Ελλάδας (ΕΓΕ), ο οποίος δίνει την ευκαιρία σε νέους δημιουργούς ηλικίας 21 έως 30 ετών να συμμετέχουν (χωρίς κόστος) σε μια διαδικασία, όπου έμπειρα άτομα από τον τομέα της οπτικής επικοινωνίας της χώρας μας, θα αξιολογήσουν τη δυναμική και την αρτιότητα της δουλειά τους.

Παράλληλα μια έκθεση των προκριθέντων έργων θα εκτεθεί στο Ρομάντσο σε συνδυασμό με μια παρουσίαση στις σελίδες του περιοδικού Gr Design.

Η συμμετοχή των διαγωνισθέντων άγγιξε τους 230, νούμερο πρωτοφανές για τέτοιου είδους διαγωνισμούς.

Σημαντική για τη διοργάνωση είναι η κριτική επιτροπή που αποτελείται από γνωστά ονόματα από το χώρο του ελληνικού ντιζάιν (Δημήτρης Αρβανίτης, Γιούλη Επτακοίλη, Γιάννης Καρλόπουλος, Ευάγγελος Κασσαβέτης, Γιάννης Κουρούδης, Βουβούλα Σκούρα, Κατερίνα Παπαναγιώτου, Τζανέτος Πετροπουλέας, Κώστας, Ροδάνθη Σεντούκα, Παναγιώτης Χαρατζόπουλος) που έδωσαν κύρος στην αξιολόγηση και το νέο θεσμό.

Στην εκδήλωση θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις, δώρα, προβολή βίντεο, οι βραβεύσεις των διακριθέντων που θα παραλάβουν τα έπαθλα καθώς και μια ιδιαίτερη στιγμή τιμητικής βράβευσης ενός ανθρώπου του ελληνικού ντιζάιν.

Η σχεδιαστική εταιρεία FONTS.GR θα προσφέρει σε τρεις τυχερούς με κλήρωση την βραδιά της απονομής γραμματοσειρές αξίας 500€