Οι Εκδόσεις Καστανιώτη παρουσιάζουν το βιβλίο του Μιχάλη Μοδινού με τίτλο “Άγρια Δύση: Μια ερωτική ιστορία”.

 

Η Τερέζα, μια Αμερικανίδα με μακρινή ελληνική καταγωγή, μεγαλώνει στην Άγρια Δύση, στη Μοντάνα της δεκαετίας του ’60. Απομακρυσμένη ψυχικά από τον στρατιωτικό πατέρα της, ζει στο κλίμα της εποχής: πολιτικός αναβρασμός, κοινωνικά κινήματα, περιπλάνηση στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Το καλοκαίρι της Μεταπολίτευσης, στο ταξίδι της ενηλικίωσής της, γνωρίζει στη Μήλο έναν Έλληνα συγγραφέα που θα τη σημαδέψει. Οι δυο τους μπαίνουν σε μια σχέση που αντέχει στον χρόνο, σε μια πολυκύμαντη ιστορία που ανακλά συγκρούσεις κυριαρχίας και υποτέλειας, αφοσίωσης και ελευθερίας, φυγής και ριζώματος στον ίδιο τόπο. Αναμετριούνται με την απόσταση και τις κοινωνικές δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα κρύβουν αλήθειες και ψέματα, μυστικά και βαθύτερες επιθυμίες, που αποκαλύπτονται μόνο όταν το τέλος πλησιάζει απειλητικά.

 

Ένα βιβλίο για τον έρωτα, τη σύνδεση των ανθρώπων με τους τόπους τους, τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν τον κόσμο μας. Ένα οικουμενικό μυθιστόρημα δρόμου, που συμπλέει με την ιστορία της ανθρωπότητας τον τελευταίο μισό αιώνα.

Μιχάλης Μοδινός

Περιβαλλοντολόγος, γεωγράφος και µηχανικός, ο Μιχάλης Μοδινός γεννήθηκε στην Αθήνα το1950. Θεωρητικός και ακτιβιστής του οικολογικού κινήµατος, συνεργάστηκε µε διεθνείς οργανισµούς, ταξίδεψε εκτεταµένα στην Αφρική και τη Νότια Αµερική και δίδαξε σε ακαδηµαϊκά ιδρύµατα ανά τον κόσµο. Ίδρυσε και διηύθυνε το περιοδικό Νέα Οικολογία, το Διεθνές Ινστιτούτο Περιβαλλοντικών Ερευνών και το Εθνικό Κέντρο Περιβάλλοντος. Στο δοκιµιακό και ερευνητικό του έργο περιλαµβάνονται τα βιβλία Μύθοι της ανάπτυξης στους τροπικούς, Από την Εδέµ στο Καθαρτήριο, Το παιγνίδι της ανάπτυξης, Τοπογραφίες, Πού βαδίζει ο κόσµος; και Η αρχαιολογία της ανάπτυξης. Από το 2005 στράφηκε στη λογοτεχνία και την κριτική της. Στις Εκδόσεις Καστανιώτη κυκλοφορούν τα µυθιστορήµατά του Χρυσή Ακτή (2005), Ο Μεγάλος Αµπάι (2007), Επιστροφή (2009), που απέσπασε το Βραβείο της Ακαδηµίας Αθηνών, και Η Σχεδία (2011), που τιµήθηκε µε διάκριση από την Επιτροπή Κρατικών Βραβείων για να διεκδικήσει το Ευρωπαϊκό Λογοτεχνικό Βραβείο.