Το ανθρώπινο πρόσωπο αιχμαλωτίζει το βλέμμα του φωτογράφου Didier Ben Loulou και τον οδηγεί στην καταγραφή όλων των συναισθημάτων που πηγάζουν από αυτά.

Το ανθρώπινο πρόσωπο αιχμαλωτίζει το βλέμμα του φωτογράφου Didier Ben Loulou και τον οδηγεί στην καταγραφή όλων των συναισθημάτων που πηγάζουν από αυτά.

Ο γαλλικής καταγωγής φωτογράφος Didier Ben Loulou απαθανατίζει Πόλεις του χθες και Πρόσωπα του σήμερα. Η εμπειρία της ζωής του στην Ιερουσαλήμ τον οδήγησε να σταματήσει να φωτογραφίζει τις πέτρες και τη γη και να επικεντρωθεί στα πρόσωπα που την κατοικούν.

Τα πρόσωπα ανήκουν σε άγνωστους ανθρώπους, στα οποία είναι έντονα τα χαρακτηριστικά του πόνου και της κούρασης. Αυτό που ακριβώς ψάχνει να βρει ο Didier Ben Loulou στα πρόσωπα των κατοίκων είναι η πόλη-μυστήριο της Ιερουσαλήμ.

Οι φωτογραφίες της έκθεσης αποτελούνται από τριάντα πορτρέτα εκτυπωμένα με επεξεργασία κάρβουνο που εφαρμόζεται αποκλειστικά από το ατελιέ Fresson στην Γαλλία, και είναι σήμερα γνωστή με το όνομα του εργαστηρίου.

Είναι τριάντα πορτρέτα κατοίκων της παλαιάς πόλης της Ιερουσαλήμ, τους οποίους ο φωτογράφος δεν γνωρίζει. Δεν ξέρει τα ονόματά τους, την ταυτότητά τους, την καταγωγή τους, το θρήσκευμά τους. Τα πρόσωπα αυτά ουσιαστικά τα ανακαλύπτουμε μέσα από τις λεπτομέρειες τους – ένα μάτι, μία μύτη, μία ουλή στο δέρμα, ένα φρύδι, χείλη… ή και ένα χέρι πάνω σε ένα σβέρκο.

Info
14ος Διεθνής Μήνας Φωτογραφίας
Didier Ben Loulou, Πόλεις του χθες, Πρόσωπα του σήμερα
Cats & Μarbles, Φωκυλίδου 12, Κολωνάκι, τηλ.: 210 3613942
Διάρκεια έκθεσης: Από 11 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 10:30 με 20:30,
Τετάρτη 10:30 με 15:30
Σάββατο 11:00 με 16:00