Η Titanium Yiayiannos Gallery εγκαινιάζει την έκθεση του Άγγελου Σπάρταλη, με τίτλο Από τη Γη στη Σελήνη, την Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011.

Λίγα λόγια για την έκθεση από τον ιστορικό τέχνης Μάνο Στεφανίδη:

Ο Άγγελος Σπάρταλης ξεχωρίζει για την πολυεπίπεδη έρευνα του στο χώρο της πλαστικής έκφρασης αλλά και για τον βαθύ ψυχισμό με τον οποίο προσεγγίζει τα εκάστοτε θέματά του (καλύτερα θα έπρεπε να πω τις εμμονές του). Γιατί βέβαια αυτό που ξεχωρίζει τον καλλιτέχνη απ’ τον ζωγράφο που απλώς επιτηδεύεται μέσα απ’ την τέχνη του, είναι η προσήλωση σε κάποια πάθη που κάποιες εποχές τα ονομάζουν αξίες ή ιδέες και κάποιες άλλες νευρώσεις ή παράνοιες και τα λιθοβολούν.

Ο Άγγελος Σπάρταλης είναι ζωγράφος γι’ αυτό και ασχολείται με multimedia όπως και με το παραδοσιακό τελάρο εφόσον, για να θυμηθούμε την πασίγνωστη φράση του Κουνέλλη, ζωγράφος είναι σήμερα αυτός που κατασκευάζει εννοηματωμένες εικόνες. Με όποιο τρόπο.

Η ιστορικός τέχνης Πόλυ Χατζημάρκου -συνάδελφος στο Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου-, γράφει: Ο Σπάρταλης όταν ζωγραφίζει λερώνει και λερώνεται. Είναι αυτό που ζωγραφίζει. Προκαλεί ένα art attack, μια επίθεση στην κορεσμένη αισθητική των εποχών μας…”. Αυτό θα θέλαμε και εμείς! Μια τέχνη συναισθηματική αλλά και ακραία που να ανατρέπει αλλά και να συγκινεί. Όσο πιο σημαντική είναι η δημιουργία τόσο πιο απλά μέσα χρειάζεται για να ερμηνευθεί κι αυτό επειδή γίνεται η ίδια γλώσσα. Μια γλώσσα η οποία “ούτε λέγει, ούτε κρύπτει αλλά σημαίνει.