Φέτος αποφάσισα να ταξιδέψω πάλι το καλοκαίρι. Είναι μια συνήθεια που έχει γίνει παράδοση από καλοκαίρι σε καλοκαίρι. Παίζω μουσική στο δρόμο σε πόλεις της Ευρώπης και μαζεύω ιστορίες και τις κάνω τραγούδια μετά.

Τρία από τα τέσσερα άλμπουμ μου έχουν τέτοιες ιστορίες. Φέτος δεν είμαι μόνος. Τέσσερις μουσικοί ξεκινήσαμε από την Αθήνα με τραίνο και θα φτάσουμε μέχρι την Ιρλανδία. Το ταξίδι θα κρατήσει 45 μέρες αν όλα πάνε καλά. Η διαδρομή θα γίνει ντοκυμαντέρ και μπλόγκ.

Ο δρόμος για την Ιρλανδία λοιπόν, όπως θα λέγεται αυτό το εγχείρημα, θα περάσει από Σερβία, Τσεχία, Ουγγαρία, Αυστρία, Ολλανδία, Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία, Σκωτία, Ιρλανδία και ο γυρισμός του μέσω Γαλλίας, Ιταλίας και άφιξη στην Ελλάδα στα μέσα του Αυγούστου.

Έχουμε οπλιστεί με μια λίστα τραγουδιών μου και γνωστών διασκευών folk, country και rock & roll μουσικής. Κουβάλημα, περπάτημα, μουσική και περιπέτεια. Γιατί Ιρλανδία;

Κάπου μέσα μου πιστεύω ότι η Ιρλανδία είναι η μητέρα της μουσικής που παίζουμε. Πόσες καταγωγές της Αμερικάνικης Folk, Bluegrass μουσικής βασίζονται από Ιρλανδούς μετανάστες, ταξιδιώτες και πλανόδιους μουσικούς τα περασμένα χρόνια; Δεν ξέρω αρκετά για αυτή την ιστορία, αλλά θα ήθελα να μάθω. Από κοντά!

Καλό μας ταξίδι λοιπόν!

Μια εκστρατεία χρηματοδότησης έχει ήδη ξεκινήσει μέσω της πλατφόρμας indiegogo για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια.

Link: https://www.indiegogo.com/projects/the-road-to-ireland-a-folk-rock-journey/x/1676335#/story

Info: Ο τραγουδοποιός Remi & the road μεγάλωσε στο νησί των Σπετσών. Από το 2009 πραγματοποιεί live εμφανίσεις ως μουσικός της Folk και Country μουσικής. Η μουσική του έχει θεματολογία μουσική του δρόμου και αληθινές ιστορίες από ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Ήταν το opening act του Sivert Hoyem (Madrugada) σε δύο περιοδείες του και των Puressence. Έχει κυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους (Street serenade 2011, The gospel of the road 2012, The road not taken 2013, Music for wolves 2015), ένα βιβλίο (Λετζέντα – Μέρος Ά), και μία ταινία (I dreamt about this 2015).

Στο site www.remiband.com θα υπάρχει ειδική στήλη με τίτλο “The road to Ireland” με όλες τις λεπτομέρειες από το ταξίδι!

* Αναδημοσίευση από το περιοδικό Culturenow Mag, τεύχος 33